Connect with us
Bilanțul incendiului din Oakland, a crescut la 33 de morți. Depozitul unde avea loc petrecerea "rave" a fost distrus de un incendiu

Externe

SUA: Bilanțul incendiului din Oakland crește la 33 de morți

SUA: Bilanțul provizoriu al incendiului de la o petrecere „rave” din Oakland, a crescut la 33 de morți. În urmă cu două zile un depozit industrial locuit de artiști și unde avea loc o petrecere rave a fost distrus de un incendiu devastator.

Autoritățile locale au anunțat că numărul victimelor ar putea să crească în următoarele ore. Pompierii încă încearcă să intre cât mai adânc în clădirea compromisă din punct de vedere structural.

”Dacă ne-aţi fi spus că vom găsi 33 de victime atunci când am pornit investigaţia, noi nu am fi crezut aşa ceva. Nu ştiu câţi oameni au rămas acolo. Nu avem nicio idee câţi oameni erau în clădire în respectiva noapte… Ne aşteptăm la ce se poate mai rău şi sperăm că numărul victimelor nu va creşte”, a declarat sergentul Ray Kelly de la Departamentul de Poliţie din Alameda County.

Până în acest moment, salvatorii nu au reușit să intre decât în jumătate din depozitul industrial. Cele mai multe cadavre au fost recuperate de la etajul al doilea al depozitului unde avea loc un concert Golden Donna’s 100% Silk West Coast Tour.

Pentru tinerii blocați la al doilea etaj, singura metodă de evacuare era o scară improvizată din paleți de rumeguș. În momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la locul incendiului, scara era complet distrusă de foc.

Eforturile de recuperare a cadavrelor au fost îngreunate de instabilitatea depozitului. Autoritățile au declarat că acoperișul depozitului s-a prăbușit peste al doilea etaj.

Sursa incendiului nu a fost încă descoperită. Pompierii susțin că focul ar fi putut să pornească de la un scurtcircuit electric, de la o ţigară lăsată aprinsă sau de la un show pirotehnic. Depozitul nu era dotat cu un sistem automat de stingere a incendiilor, iar detectoarele de fum nu funcționau.

Ca măsură de precauție, procurorii au lansat o investigație criminală.

”Trebuie să înţelegeţi că proporţiile acestei tragedii sunt imense. Avem foarte mulţi martori de intervievat. Suntem în mijlocul acestui proces”, a declarat primarul Libby Schaaf.

Potrivit autorităților locale, doar opt persoane au fost identificate până acum, pe baza amprentelor. Victimele au vârste cuprinse într 17 și 35 de ani.

De asemenea,o parte din persoanele ucise aveau origini europene sau asiatice. Departamentul de Stat a început să contacteze statele din care proveneau victimele.

Incendiul din Oakland: Opt victime au fost identificate

”Nu exista o ieşire sau o intrare reală în clădire. Nu ştiu de unde au pornit flăcările, dar ştiu că evacuarea a fost îngreunată de structura depozitului”, a explicat Reed.

Stingerea incendiului a fost dificilă și datorită obiectelor îngrămădite în depozit. În clădire locuiau mai mulți artiști din cartierul Fruitville.

”Era plin de la un capăt la celălalt cu piese de mobilier, obiecte de colecţie şi tot felul de fleacuri. Era aproape ca un labirint”, a declarat Theresa Deloach-Reed.

Rudele și prietenii persoanelor dispărute folosesc rețelele de socializare pentru a căuta vești despre victime. Pe pagina de Facebook a evenimentului sunt postate informații despre starea acestora.

Citește și: Caută incend Incendiu de proporții în Pakistan: Zeci de victime

”Am simţit practic cum pielea mea se jupoaie, iar plămânii mei se sufocau din cauza fumului. Nu puteam să pornesc extinctorul”, a declarat un fotograf care locuieşte în clădirea din Fruitville.

Petrecerea cuprindea un show al DJ-ului Golden Donna. Aceasta a anunțat că a scăpat nevătămată din incendiu.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top