Connect with us
Trei cetățeni români au fost puști sub acuzare în Statele Unite pentru un prejudiciu de 4 milioane de dolari printr-o schemă de fraudă cibernetică

Externe

SUA: Români arestați pentru o fraudă cibernetică în valoare de 4 milioane de dolari

Trei cetățeni români au fost puști sub acuzare în Statele Unite pentru un prejudiciu de 4 milioane de dolari printr-o schemă de fraudă cibernetică. Au fost afectate calculatoarele a 60.000 de americani.

Cei trei români au fost extrădați săptămâna trecută în custodia autorităților americane. Aceștia sunt inculpați într-un dosar masiv de fraudă cibernetică. Ei ar fi trimis peste 11 milioane de e-mailuri virusate.

Doi români au fost audiați vineri iar cel de-al treilea va apărea în fața anchetatorilor luni.

Bogdan Nicolescu (34 de ani), Tiberiu Danet (31 de ani) şi Radu Miclaus (34 de ani) sunt inculpaţi pentru fraudă cibernetică, furt de identitate şi complicitate la spălare de bani. Împotriva cetățenilor români au fost formulate 21 de capete de acuzare.

Românii sunt inculpaţi pentru fraudă cibernetică, furt de identitate şi complicitate la spălare de bani

Potrivit procurorilor, bărbații fac parte dintr-o rețea de crimă organizată care a reusit să se infiltreze în peste 60.000 de calculatoare, prin intermediul a 11 milioane de e-mailuri virusate. Membrii grupării Bayrob au reuşit să fure peste 4 milioane de dolari.

Citește și: Urmări ale atentatului din Istanbul- peste 100 de membri ai partidului prokurd HDP, arestaţi

Gruparea Bayrob este în atenția autorităților americane de nouă ani. În 2007, o americană a pierdut 8.000 de dolari după ce a încercat să cumpere o maşină pe un website clonă eBay.

Victimelor le erau furate datele personale prin intermediul unor site-uri false. Acestea erau construite să arate identic cu celebrele eBay sau PayPal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top