Connect with us

Externe

TEROARE fără margini! A fost decretată stare de URGENŢĂ

A fost decretată starea de urgenţă în Napa, Sonoma şi Yuba, acolo unde cel puţin 20.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele.

„Aceste incendii continuă să ameninţe mii de locuinţe, fiind necesară evacuarea a mii de rezidenţi”, a anunţat guvernatorul Californiei.

Şeful Departamentului de Protecţie împotriva incendiilor, Kim Pimlott, spune că aproximativ 1.500 de clădiri au fost deja distruse.

Şeful Departamentului de pompieri din Napa a a avertizat că eforturile de stingere a focului sunt împiedicate de condiţiile existente la faţa locului.

Încă nu este cunoscută cauza incendiilor, care au izbucnit duminică noaptea

Incendiile se extind rapid din cauza combinaţiei dintre vântul puternic, umiditatea scăzută şi vremea caldă şi uscată.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis un avertisment pentru zona San Francisco, potrivit căruia „orice incendiu va izbucni are mari şanse să se extindă rapid”.

Septembrie şi octombrie sunt lunile cu cele mai frecvente incendii în California, întrucât este perioada din an când temperaturile sunt cele mai ridicate.

Autoritățile din California au cheltuit în 2015 aproximativ 1,3 miliarde de dolari pentru acțiunile de stingere a incendiilor, sumă ce se apropie de recordul de 1,65 de miliarde din anul 2006.

Citeşte şi Lista neagră a premierului. De cine vrea Mihai Tudose să scape din Guvern

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top