Connect with us
Turcia: Doi atentatori sinucigași s-au aruncat în aer la Ankara

Externe

Turcia: Doi atentatori sinucigași s-au aruncat în aer la Ankara

Doi atentatori kamikaze s-au aruncat în aer în apropiere de Ankara, Turcia, după ce au fost opriți de forțele de ordine. Aceștia, un bărbat și o femeie, sunt bănuiți că ar fi vrut să comită un atentat terorist cu mașină capcană.

În momentul în care poliția le-a cerut să predea armele, aceștia s-au aruncat în aer. Conform guvernatorului Ankarei, oamenii legii au primit informații că cei doi aveau de gând să comită un atac, sugerând o legătură cu rebelii kurzi din PKK.

Erkan Topaca a precizat că forţele de ordine i-au găsit pe cei doi ascunzându-se la o fermă din districtul Haymana, în apropiere de capitală.

“Nu este clară organizaţia cu care au legături, dar, potrivit informaţiilor pe care le-am primit este foarte probabil ca (bărbatul – n.r.) are legături cu PKK”, a spus oficialul.

Citește și: Explozie în Istanbul: Polițiștii turci anunță că l-au prins pe autorul atacului

Potrivit BBC, cei doi agăţaseră un drapel turc de maşină, ca acoperire. În vehicul au fost găsiţi explozibili plastici şi nitrat de amoniu. Autorităţile caută în prezent o a treia persoană cu legături cu cei doi atentatori.

Rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan au comis mai multe atacuri cu bombă, după ce armistițiul dintre PKK și autoritățile din Turcia a eșuat anul trecut. Recep Tayyip Erdogan a spus că PKK va fi anihilat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top