Felix Bănilă, candidat la şefia DIICOT și propus de către ministrul de justiție Tudorel Toader, a ajuns marți la Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a afirmat înainte de prezentarea proiectului managerial că are toate calităţile necesare ocupării acestei funcţii.
„Mă recomandă cei peste 20 de ani de activitate, experienţa profesională pe care o am şi am acumulat-o până la momentul de faţă şi cred că am toate calităţile necesare ocupării acestei funcţii”, a declarat Felix Bănilă.
El a evitat să răspundă întrebărilor legate de priorităţile pe care le are, precizând că va da detalii după finalizarea audierii.
Citește și: Alina Bica a cerut azil politic în Costa Rica. Ce spune avocatul fostei șefe a DIICOT
„Această audiere va fi transmisă live de Consiliul Superior al Magistraturii, vă rog să aveţi răbdarea necesară şi vă extrageţi de acolo. (…) Suntem în această a doua etapă procedurală şi voi fi mult mai deschis după ce se va finaliza acest demers„, le-a spus Bănilă jurnaliştilor.
Citește și: Augustin Lazăr i-a prelungit mandatul lui Daniel Horodniceanu în funcția de procur șef la DIICOT
Felix Bănilă urmează să susţină marţi, în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, interviul pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.
Combaterea terorismului şi a traficului de droguri se numără printre priorităţile lui Felix Bănilă, potrivit proiectului managerial publicat pe site-ul CSM.
Pe 14 mai, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis CSM propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcţia de şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Pentru şefia DIICOT s-au înscris doar doi candidaţi – Daniel Horodniceanu, actualul procuror şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.
Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.