Știri

Femeia din Constanța, grațiată de Băsescu în 2014, arestată pentru furt

În 2014, Garofița Mocanu l-a impresionat pe TRaian Băsescu care a decis să semneze cererea de grațiere. Femeia era atunci arestată pentru furt calificat. Pe atunci, mamă a șase copii, ea a fost lăsată în libertate pentru a-și putea crește copiii. Însă, ea nu a scăpat de obiceiurile rele.

Garofița Mocanu a fost arestată, ieri, la Constanța tot pentru furt calificat.

Alături de ea, judecătorii constănțeni au arestat alte 22 de persoane suspectate că ar fi intrat în casele unor bătrâni sub diferite pretexte și le furau banii și bunurile.

Femeia grațiată de Băsescu în 2014 a ajuns din nou la închisoare

‘Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni decretul de grațiere a doamnei Garofița Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de trei ani de închisoare, aplicată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, dispusă prin sentința penală nr. 1457/19.10.2011 a Judecătoriei Deva, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 93/23.01.2012 a Curții de Apel Alba-Iulia, precum și pentru pedeapsa aplicată prin sentința penală nr. 662/2009 a Judecătoriei Sector 2 București. Decizia domnului președinte Traian Băsescu are la bază motive umanitare. Doamna Garofița Mocanu este mamă a șase copii cu vârste cuprinse între un an și 11 ani’, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale din anul 2014.

Garofița Mocanu a mai fost reținută și în 2008 pentru furt și apoi, în ianuarie 2010, a fost arestată din nou, pentru o lună. Condamnată definitiv în 2012 la trei ani de închisoare, Grofița Mocanu a reușit să amâne executarea restului de pedeapsă, după ce a rămas însărcinată.

Sursa foto: reporterntv.ro.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More