Connect with us
Fenomen bizar. Ce a apărut pe o plajă din Rusia, peste noapte

Știri

Fenomen bizar. Ce a apărut pe o plajă din Rusia, peste noapte

Siberienii au avut parte de o panoramă extrem de ciudată recent. În Golful Ob din nord-estul Siberiei, Rusia, mii de mingi gigantice de zăpadă şi gheaţă au apărut pe plajă. Formaţiunile de zăpadă îngheţată erau perfect rotunde, iar turiştii şi localnicii au fotografiat şi filmat imediat fenomenul.

Unele bile aveau dimensiunea unei mingi de tensi, iar altele avea un metru în diametru. Cercetătorii susţin că nu este nimic ciudat la mijloc ci, pur şi simplu, bilele de zăpadă se formează în urma unui proces natural ambiental complex: mici bucăţi de gheaţă sunt luate de vânt şi apoi se învârt în zăpadă.

Unii localnici din Nyda spun că nu au văzut un astfel de fenomne pe peninsula Yamal niciodată, ceea ce infirmă explicaţiile oamenilor de ştiinţă.

„Ca regulă generală, prima oară se dă un fenomen natural primar: formarea masei de gheaţă care pluteşte deasupra apei. Apoi, există o combinaţie între efectele vântului, temperatură şi forma litoralului”, explică expertul Serghei Lisenkov, purtătorul de cuvânt al Institutului de Cercetări în Antartida şi Arctic.

CITEŞTE ŞI: Ciudatenii pe care nu le stiai despre Rusia

Un fenomen similar a fost observat într-un gold finlandez în decembrie 2014. Unul din internauţii care a văzut fotografiile cu bilele uriaşe de pe plaja siberiană a comentat cu umor fenomenul: „În curând peninsula va fi invadată de dinozauri de zăpadă!”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top