Connect with us

Știri

Festivalul Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe începe sâmbătă, cu peste 40 de spectacole din ţară

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Maratonul Teatrului Independent – Bucharest Fringe va avea loc în perioada 17 septembrie – 2 octombrie 2016 în Bucureşti, cu o selecţie de peste 40 de spectacole din Capitală şi din alte oraşe din ţară.

Selecţia din acest an a fost făcută de juriul format din Monica Andronescu, Oltiţa Cântec, Oana Cristea Grigorescu, Cristiana Gavrilă şi Cristina Rusiecki, informează organizatorii.

Ediţia din acest an a festivalului va cuprinde patru secţiuni, între care se numără cea de Competiţie, cu ”cele mai valoroase şi originale” 22 de spectacole de teatru independent din stagiunea 2015 – 2016, şi One Drama, cu o selecţie a celor mai bune monodrame ale ultimilor ani, scrie news.ro.

Celelalte două secţiuni sunt Indie Gold, care cuprinde o selecţie a celor mai reprezentative spectacole ”făcute vreodată” în teatrul independent şi Serile Teatrului Studenţesc, cu cele mai apreciate spectacole ale absolvenţilor de teatru dedicate publicului tânăr.

În secţiunea Competiţie sunt înscrise următoarele spectacole din Bucureşti: ”Foamea noastră cea de toate zilele”, de Peca Ştefan (Centrul Replika), ”Apă de mina”, de Székely Czaba, ”Omul pernă”, de Martin McDonagh (Teatrul Act), ”Menajeria de sticlă”, de Tennessee Williams, ”Hedwig and The Angry Inch”, de John Cameron Mitchell (POINT), ”Omul care a mâncat lumea”, de Nis-Momme Stockmann, ”Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov (Teatrul de Artă), ”Sunset Limited”, de Cormack McCarthy, ”Hamlet”, după William Shakespeare, ”Livada de vişini”, de A.P. Cehov (UNTEATRU), şi ”Pe jumătate cântec”, de Crista Bilciu.

Celelalte spectacole din secţiunea Competiţie sunt: ”Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar (Godot Cafe-Teatru), ”Aglaja”, după Aglaja Veteranyi (C.C.U.N.B.), ”Opiniile unui clovn”, după Heinrich Boll (Teatrul Luni – Green Hours), ”Istoria subiecctivă a fragilităţii”, de Ana Cucu Popescu, ”În viitorul apropiat”, de Petro Ionescu (Reactor Cluj), ”Galaxy”, creaţie colectivă Create.Act.Enjoy (Cluj), ”Ea e băiat bun”, de Eugen Jebeleanu (Colectiv A, Cluj), ”Occupy Yourself”, de Váróterem Projekt (ZUG Space, Cluj), ”Plex”, după Eric Bogosian Artscape (Baia Mare), ”MaRó”, de Székely Czaba (Yorick Studio, Târgu Mureş), şi ”Over the Rainbow”, după Jonas Gardell (Teatrul FIX, Iaşi).

Juriul care analizează premierele celei de-a VI-a ediţii a festivalului este format din criticul de teatru Maria Zărnescu, actriţa Nicoleta Lefter şi regizorul Bobi Pricop, care vor acorda şapte premii celor mai bune spectacole din secţiunea Competiţie.

Festivalul va include două premiere, ”O călătorie cu Urmuz”, de Radu Popescu, şi ”O femeie singură”, de Dario Fo şi Franca Rame, dar şi spectacolul invitat al Teatrului Ariel Târgu Mureş, ”Respiraţii”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, spectacolul manisfest ”HUOOO” al Teatrului Auăleu din Timişoara, care va avea loc în Parcul din Piaţa Universităţii, şi atelierul ”O piesă în 24 de ore”, care va reuni tineri profesionişti şi studenţi amatori.

Intrarea la festival este liberă pentru studenţi şi elevi, în limita locurilor disponibile, cu precădere la spectacolele din Serile Teatrului Studenţesc.

Biletele la spectacole pentru toate secţiunile se pot achiziţiona de pe platforma mystage.ro sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.
Teatrele partenere din acest an sunt Unteatru Teatrul de Artă Bucureşti, Point, Teatrul Luni de la Green Hours, Teatrul Act şi Centrul de Teatru Educaţional Replika.

Ediţia din acest an a festivalului este organizată cu sprijinul ARCUB, AFCN., UNITER şi al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Proiectul este finanţat de ARCUB prin programul Bucureşti Oraşul In-Vizibil 2016.

Continue Reading
You may also like...

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top