Știri

Festivalului „Mamaia Copiilor 2018”: Nimeni nu a fost în pericol, în niciun moment

Sperietură pe măsură! Organizatorii Festivalului „Mamaia Copiilor 2018”, ce s-a desfăşurat în perioada 10-14 iulie, dau asigurări că nimeni nu a fost în pericol în urma unui incident în care a cedat avanscena festivalului şi îşi cer scuze pentru situaţia creată la gala de premiere.

Într-un comunicat transmis AGERPRES se explică motivele care au dus la coborârea cu 20 de centimetri a avanscenei, punctându-se faptul că gala de premiere a continuat întrucât nu a cedat structura scenei şi nimeni nu a avut de suferit.

„Avanscena de la Festivalul Mamaia Copiilor a cedat datorită unor factori cumulativi. Din cauza ploilor abundente, ce au început din data de 5 iulie, a umezelii şi a presiunii exercitate de copiii care au sărit pe scenă de bucurie, placa de 4 pe 4 metri a coborât, ca o trapă, 20 de cm peste avanscena propriu-zisă.

Ce măsură de securitate a fost luată

Acestea au fost situaţiile neprevăzute ce au condus la acest incident, în urma căruia nimeni nu a avut nimic de suferit. Structura scenei nu a fost afectată, tocmai de aceea Gala de premiere a putut continua, fără probleme, şi nicio persoană nu a mai avut acces la zona afectată, ca măsură de securitate”, se arată în comunicatul citat.

Citește și: Clipe de groază! Scena s-a rupt la Festivalul Mamaia

De asemenea, directorul festivalul, Liviu Manolache, îşi cere scuze, în numele organizatorilor, pentru situaţia neplăcută creată şi dă asigurări că „nimeni timp de 7 zile nu a suferit neplăceri, ori să îi fie pusă integritatea în pericol”.

În comunicat se mai arată că pe tot parcursul festivalului au fost prezente echipe de la Crucea Roşie şi echipe specializate pentru cazuri de urgenţă.

În acest caz a fost deschisă o anchetă care urmează să stabilească cine se face vinovat de incidentul care se putea transforma într-o tragedie. Primarul Decebal Făgădău a declarat că îi mulțumește lui Dumnezeu pentru că nimeni nu a fost rănit.

Tot edilul orașului Constanța a spus că nu este singura nemulțumire legată de acest eveniment. Ancheta deschisă urmează să stabilească vinovații.

Share
Scris de
Apetrii Tora

Acest site foloseste cookies.

Read More