Connect with us
Florin Cîțu: ce trebuie să știe românii care merg la mare de la 1 iunie 2021

Știri

Florin Cîțu: ce trebuie să știe românii care merg la mare de la 1 iunie 2021

Premierul Florin Cîțu a spus că își dorește să scăpăm cât mai repede de obligativitatea purtării măștii de protecție. Conform spuselor premierului României, de la 1 iunie vom putea sta pe plajă fără mască, iar de la 1 august sunt șanse mari să scăpăm de tot de masa de protecție. Desigur, totul depinde de cum va decurge campania de vaccinare.

Cîțu promite că vom scăpa vara asta de masca de protecție

De la 1 august 2021, masca de protecție ar putea să devină doar o amintire. Aceasta este promisiunea făcută de premierul Florin Cîțu, cu o condiție: cât mai mulți români imunizați împotriva virusului Sars Cov 2. Cîțu își dorește ca până în august, în România să fie vaccinată 60% din populația eligibilă.

Până atunci, premierul României a spus că dacă la 1 iunie 2021 vom avea cinci milioane de persoane vaccinate anti-coronavirus, cu ambele doze, vom putea sta pe plajă fără masca de protecție. Un lucru este cert, însă: va trebui să păstrăm, în continuare, distanțarea fizică.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în România, 4 mai 2021

Grupul de Comunicare Strategică anunță zilnic datele cu privire la numărul de infectări cu virusul Sars Cov 2 în România. Potrivit celei mai recente actualizări, până astăzi, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.059.331 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În total 1.000.451 de pacienți au fost declarați vindecați.

De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 994 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul Sars Cov 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În afară de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 237 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Miercuri, 5 mai, elevii se întorc la ore

Școala începe cu prezență fizică pentru elevii din România, de miercuri, 5 mai 2021. Pe 10 mai se vor întoarce la ore și elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu. Au avut o vacanță prelungită de Paște, pentru că autoritățile și-au dorit să limiteze mobilitatea în luna aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top