Connect with us
Florin Cîțu: de ce nu vom avea voie să ieșim din case după ora 22.00

Știri

Florin Cîțu: de ce nu vom avea voie să ieșim din case după ora 22.00

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări cu privire la măsura restricționării circulației seara de la ora 22.00. Vestea i-a luat prin surprindere pe cei care sperau la relaxarea măsurilor. În schimb, starea de alertă a fost prelungită, iar limitarea circulației pe timp de noapte se face cu o oră mai devreme.

De ce nu mai ieșim din case după ora 22.00

Potrivit cu spusele premierului Cîțu, autoritățile au luat decizia de limitare a circulației pe timp de noapte după ce au analizat măsurile luate de celelalte țări din Uniunea Europeană. Florin Cîțu a spus că această măsură a funcționat și în România, și că țara noastră este una dintre cele mai permisive țări.

„Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte ţări şi una din primele măsuri pe care toate ţările le iau este aceea de a reduce timpul de circulaţie pe durata nopţii. Este o măsură care a funcţionat şi am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeţi cum arată în alte ţări”, a declarat premierul României la Digi 24.

Cîțu este de părere că limitarea circulației pe timp de noapte începând cu ora 22.00, în loc ce 23.00 cum a fost în timpul iernii este o restricție minoră având în vedere ce se întâmplă în alte țări. El a spus că au fost introduse aceste măsuri pentru că nu toți românii au respectat regulile de prevenire a infectării după relaxarea din iarnă. Premierul susține că restricțiile merg la pachet cu campania de vaccinare care este în plină desfășurare.

„Am început o campanie de vaccinare de succes, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie mergem la două milioane în plus. Va ajuta în paralel cu aceste reguli”, a mai spus Florin Cîțu.

Reamintim faptul că Bucureștiul, Timișoara și, din această noapte, și municipiul Constanța au intrat în scenariul roșu, după ce indicele de infectare cu coronavirus a depășit 3 raportat la mia de locuitori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top