Connect with us
Restricții de circulație până în septembrie. Ce zone vor fi închise

Locale

Restricții de circulație până în septembrie. Ce zone vor fi închise

Anunț important pentru bucureșteni de la Inspectoratul General al Poliției Române. Începând din acest weekend, sâmbătă, 25 iulie, vor fi instituite în Capitală mai multe restricții de circulație valabile până în luna septembrie. Limitarea traficului rutier va avea loc doar la sfârșit de săptămână cu scopul ca bulevardele și străzile restricționate să fie transformate în zone pietonale. Iată ce străzi se vor închide, dar și rutele alternative pe care poți circula.

Restricții de circulație până în septembrie. Ce zone vor fi închise

Având în vedere că, în urma relaxărilor, oamenii au avut mai multă libertate, au fost impuse mai multe măsuri la nivel național, în vederea reducerii riscului infectării cu noul virus. În plus, s-au deschis parcurile, magazinele, terasele, iar alte modalități de petrecere a timpului liber au fost permise, ceea ce înseamnă că oamenii vor circula mai mult pe străzi și se vor putea plimba. În acest sens, s-a decis suspendarea traficului rutier în mai multe zone din centrul Bucureștiului pe timpul weekendului, începând din data de 23 mai.

Potrivit IGPR, până pe data de 14 septembrie 2020, în zilele de sâmbătă și duminică de la ora 16.00, până noaptea la 22.00, circulația autovehiculelor în București va fi restricționată, fiind organizate 7 zone pietonale:

Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnița Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independenței.

  • S-a extins prin avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, până la Calea Victoriei – Alee Kretzulescu, cu posibilitatea traversării prin str. Ion Câmpineanu și bd. Regina Elisabeta

Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piața Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu

  • S-a desființat prin avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București;
Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Bălcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Bălcescu.

Zona 7 – bulevardul Unirii (între Piața Constituției și locala de vest a pieței Unirii)

Crculația autovehiculelor va fi restricționată doar în interiorul perimetrelor enunțate, fără a afecta circulația de pe arterele care delimitează zonele, excepție făcând Calea Victoriei, între Str. Eforie și Spl. Independenței.

Există și o rută alternativă:

Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top