Connect with us
Florin Cîțu: Familiile victimelor de la Matei Balș vor primi bani

Știri

Florin Cîțu: Familiile victimelor de la Matei Balș vor primi bani

Premierul României a anunțat că familiile victimelor din incendiul de la Matei Balș vor primi bani de la stat. Este vorba despre un ajutor de urgență pentru cei care au trecut prin tragedia din instituția spitalicească. Au murit oameni arși pe patul de spital, la trei luni de la o altă tragedie petrecută la Piatra Neamț.

Florin Cîțu a anunțat că familiile victimelor de la Matei Balș vor primi bani

Premierul României a spus că statul va acorda ajutor de urgență familiilor victimelor de la Matei Balș. Anunțul lui Florin Cîțu a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. Fiecare persoană care a fost afectată de incendiul care s-a petrecut la un pavilion din spitalul Matei Balș din Capitală va primi câte 5000 de lei. Banii vin din partea statului ca suport pentru cei care au trecut prin această tragedie. Ei vor fi acordați în urma unei hotărâri de Guvern.

„A fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se propune acordarea unui ajutor de urgență familiilor victimelor de la Matei Balș, de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă fiind de 1 milion”, a declarat premierul Florin Cîțu.

11 oameni au murit în incendiul de la Matei Balș

11 oameni au decedat în urma incendiului devastator de la Spitalul Matei Balș din Capitală. Ultima victimă a fost o pacientă în vârstă de 80 de ani care fusese transferată la Spitalul Universitar de Urgență Elias. Incendiul ar fi fost alimentat de o concentraţie crescută de oxigen. S-a spus că totul ar fi pornit de la o aerotermă aflat în funcțiune. Toți pacienții erau conectați la oxigen, erau pacienți cu coronavirus, în stadiu mediu sau sever. În total au fost afectat patru saloane dintr-un pavilion al Spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Trei persoane au fost găsite carbonizate, a patra a murit imediat după, iar a cincea a fost găsită fără suflare, în baie. Pacienții care au supraviețuit incendiului au fost transferați la alte spitale din Capitală. Ulterior 6 din ei au murit.

Polițiștii au deschis o anchetă. Este în curs un dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top