Connect with us
Florin Cîțu: "Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!"

Știri

Florin Cîțu: „Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!”

Florin Cîțu s-a arătat extrem de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat vineri dimineață la Spitalul Matei Balș din Capitală. Premierul României a spus că această tragedie este rezultatul lipsei de investiții și a modului în care se fac controalele în spitale.

Florin Cîțu, mesaj dur pentru autorități

Florin Cîțu le-a transmis celor care fac controale în spitale să iasă din birouri și să își facă treaba, altfel vor pleca acasă cu toții. Premierul a spus că se vede clar că nu am învățat nimic din experiența de anul trecut, de la Piatra Neamț și că așa nu se mai poate.

„Metehnele sistemului de sănătate și-au făcut prezența și azi în această tragedie. Deși au fost alocate resurse importante, doar în 2020, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte au fost alocați investițiilor. E momentul să înțelegem că nu putem merge așa mai departe, nu putem cheltui 95% din resurse doar pentru salarii și sporuri!”, a spus Florin Cîțu.

Premierul României spune că are pretenția de la angajații din sectorul public, să iasă din birouri și să-și facă treaba pentru care sunt plătiți, altfel vor pleca cu toții acasă. El a fost mulțumit, totuși, de intervenția pompierilor despre care a spus că a fost rapidă și eficientă.

„Angajaților din administrație, din Ministerul Sănătății, inspecțiile de sănătate, inspecțiile de control, le spun: ieșiți din birouri, faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă!”, a mai spus premierul României.

Cinci oameni au murit în urma unui incendiu devastator care a izbuncit la Spitalul Matei Balș din Capitală. Trei pacienți au fost găsiți carbonizați, un altul a fost declarat decedat la scurt timp, iar a cincia victimă a fost găsită carbonizată în baie.

Cadrele medicale care erau de gardă în pavilionul unde au izbucnit flăcările au fost chemate la audieri. A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Totul ar fi pornit de la o aerotermă pe care un aparținător ar fi adus-o pentru mama sa (pacientă) care se plângea că îi este frig.

Pacienți de la Matei Balș transferați la alte spitale

53 de pacienți au fost transferați la alte spitale din Capitală. Este vorba despre:
11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București;
5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București;
6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”;
5 pacienți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”;
3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
4 pacienți la Spitalul „Witting”;
4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”;
1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”;
3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”;
7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top