Connect with us
Florin Cîțu, mesaj important pentru români după redeschiderea școlilor

Știri

Florin Cîțu, mesaj important pentru români după redeschiderea școlilor

Luni, 8 februarie, majoritatea elevilor din țară s-au reîntors în bănci. A avut loc redeschiderea școlilor, după un semestru în care elevii au participat la cursuri în mediul online. Având în vedere că este o situație specială și riscurile continuă să existe, autoritățile sunt foarte atente și analizează îndeaproape educația. În acest context, Florin Cîțu, premierul României le-a transmis un mesaj important românilor.

Florin Cîțu le cere românilor să fie responsabili

Florin Cîțu, premierul țării, a ales să le transmită un mesaj important românilor, în contextul redeschiderii școlilor. Astfel, el a explicat că, având în vedere că încă există o mulțime de restricții, toți trebuie să fim responsabili și atenți și să vedem cum trebuie să evolueze situația.

Astfel, trebuie să urmărim indicațiilr care vin de la Ministerul Sănătății și să respectăm mai mult reguli, precum purtarea măștii corect, folosirea dezinfectantului și păstrarea distanțării sociale.

„După multe luni de zile, copiii merg din nou la școală, în cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja. Este adevărat, cu multe restricții, și suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația.

Este foarte important să respectăm ceea ce președintele Iohannis a spus la începutul acestei pandemii – să purtăm mască tot timpul, să folosim dezinfectanți și să păstrăm distanțarea socială.

Este foarte important să vedem mesajele care vin în fiecare zi de la Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și depinde de noi toți să avem un an școlar fără probleme.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul încurajează vaccinarea profesorilor

Premierul Florin Cîțu le-a cerut părinților să fie responsabili și atenți la starea de sănătate a copiilor. Dacă observă că aceștia nu se simt bine și au simptome specifice gripei sau coronavirusului, să-i țină acasă.

Mai mult, el îi încurajează pe profesori să se vaccineze. Premierul a declarat că este important ca toate cadrele didactice să se vaccineze atât pentru sănătatea copiilor, cât și pentru sănătatea lor, având în vedere că riscul de răspândire este unul mare.

„Fac un apel către părinți: Să fie responsabili! Atunci când observăm simptome la copii, chiar de gripă, este recomandat să rămână acasă. Vom face toate eforturile și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților, acest lucru nu se poate face.

Și nu în ultimul rând fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toți profesorii să se vaccineze. Este important pentru sănătatea lor, este important pentru sănătatea copiilor, este important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu acești copii. Și este important să avem un an școlar fără probleme.”, le-a tranmis premierul profesorilor și părinților.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Florin Cîțu, mesaj important pentru români după redeschiderea școlilor - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top