Connect with us
Foarfeca de croitorie profesională: 5 criterii de care să ții cont în alegerea ei

Știri

Foarfeca de croitorie profesională: 5 criterii de care să ții cont în alegerea ei

Foarfeca de croitorie profesională: 5 criterii de care să ții cont în alegerea ei

Foarfeca de croitorie profesională: 5 criterii de care să ții cont în alegerea ei

În entuziasmul de a-ți cumpăra mașina de cusut, materialele, ațele, acele de cusut și diverse alte accesorii de croitorie necesare pentru a da frâu liber imaginației și pasiunii pentru cusut, probabil că ultimul articol care aterizează în coșul de cumpărături este foarfeca. Dar, odată ce îți începi proiectul de cusut, nu durează mult să apară nemulțumirile legate de foarfeca de croitorie aleasă.

O foarfecă de croitorie profesională va tăia materialul rapid, corect, fără să destrame țesătura. De asemenea, nu va strânge materialul în timp ce tai și va fi ușor de folosit, fără să-ți provoace neplăceri la nivelul degetelor. În comparație cu foarfecele standard, cea mai distinctivă caracteristică a foarfecelor de croitorie este unghiul mânerului care te ajută să tai de-a lungul suprafeței mesei fără a ridica materialul, oferind astfel o tăiere precisă.

Dacă ești pe punctul de a face o nouă achiziție pentru atelierul tău de croitorie, iată 5 sfaturi importante care te pot ajuta să alegi cea mai bună foarfecă de croitorie profesională:

  1. Confort

Confortul este foarte important pentru orice croitor care taie material în fiecare zi. Ar trebui să poți mânui foarfeca de croitorie cu ușurință și să o poți ține cu ușurință în mână. Dacă o achiziționezi dintr-un magazin fizic întreabă dacă o poți ține câteva momente în mână pentru a o testa, deși acesta nu este singurul mod de evaluare. Dacă o achiziționezi online, atunci testeaz-o acasă și returneaz-o în cazul în care produsul nu e cel dorit.

O foarfecă de croitorie profesională de bună calitate ar trebui să se simtă fermă în acțiune, nici foarte grea și nici prea ușoară. Optează pentru un model cu mâner ergonomic din plastic moale care oferă un confort și mai mare. Multe foarfece sunt proiectate pentru croitori dreptaci sau stângaci. Cel mai bine este să achiziționezi un model special conceput pentru stilul tău de tăiere.

  1. Material

Care este cel mai bun material pentru o foarfecă de croitorie profesională? Foarfecele profesionale clasice sunt în general confecționate din oțel inoxidabil. Dar există și modele confecționate din oțel carbon sau din oțel acoperite cu titaniu.

Oțelul carbon poate fi ascuțit și călit excelent la un nivel ridicat de duritate, astfel încât să își păstreze muchia ascuțită pentru o utilizare regulată, de lungă durată. Cu toate acestea, dezavantajul provine din faptul că foarfecele din oțel carbon sunt mai grele și scumpe. La fel, foarfeca din titaniu este foarte calitativă și are o durabilitate mai mare, dar vine cu un preț mai ridicat.

Majoritatea foarfecelor de croitorie din oțel inoxidabil sunt mai ușoare și mai accesibile ca preț, deoarece doar lamele sunt metalice, iar arcurile sau mânerele pentru degete sunt din plastic sau silicon.

  1. Mărimea

Mărimea foarfecii este importantă în funcție de proiectul de croitorie la care lucrezi. Pentru a tăia materialul brut și pentru a croi, foarfeca de croitorie clasică de 20 – 25 cm este necesară. Pentru lucrul cu detalii fine, vei avea succes cu o foarfecă mai mică, ascuțită, cunoscută și sub numele de foarfecă de broderie.

Foarfecele de mici dimensiuni sunt importante pentru a tăia firul după ce ai terminat de cusut, în cazul în care mașina de cusut nu are opțiunea de tăiere automată.

  1. Modelul

În primul rând este important să știi că există mai multe tipuri de foarfece de croitorie. Există și foarfece pentru frizerie și foarfece pentru birou (de hârtie) care pot semăna foarte mult, dar nu sunt la fel. Foarfecele de croitorie sunt în general mai mari decât foarfecele de frizerie și, de obicei, au mai mult de 15 cm lungime.

Foarfecele de croitorie au mânere mai lungi și permit mai multor degete să prindă mânerul. Acestea sunt mai grele și pun mai multă presiune asupra țesăturii pe care o taie. Pentru a tăia materiale alunecoase cum este satinul sau mătasea, o foarfecă zimțată este foarte utilă. De asemenea, pentru a tăia butonierele există foarfeci speciale, de dimensiuni mici și foarte ascuțite.

Tehnologia modernă ne-a adus în punctul în care majoritatea lucrurilor mecanice pot fi făcute electronice. Foarfecele sunt printre numeroasele instrumente de cusut cu capacitatea de a fi transformate în dispozitive electrice. Foarfecele de croitorie electrice au o putere de tăiere mai mare și sunt capabile să taie prin numeroase straturi de țesătură simultan.

  1. De unde cumperi

În niciun caz nu cumpăra o foarfecă pe care să o utilizezi în proiectele de cusut, de la un magazin care vinde produse de birotică. Cel mai bun loc de unde să cumperi o foarfecă de croitorie profesională este de la un magazin specializat în mașini de cusut și accesorii de croitorie, așa cum este cusutsibrodat.ro. Specialiștii în domeniul croitoriei și cusutului sunt pregătiți să te ajute pentru a găsi produsul potrivit și să îți răspundă la orice întrebare ai.

În concluzie, nu putem încheia acest articol despre foarfeca de croitorie profesională, fără a-ți spune un secret foarte important. Nu tăia niciodată altceva decât material sau ață cu foarfecele de croitorie, dacă dorești ca aceasta să rămână ascuțită și în cea mai bună formă. Folosind o foarfecă de croitorie profesională tăind hârtie, chiar și o dată, aceasta se va toci și nu va mai avea aceeași eficiență. Hârtia este aspră deoarece este un produs din lemn, ceea ce tocește foarfeca mult mai repede decât materialul.

Continue Reading
You may also like...

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top