Connect with us
Fondatorul SpaceX, Elon Musk, ştie cum va arăta viitorul omenirii

Știri

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, ştie cum va arăta viitorul omenirii

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a vorbit recent despre cum va arăta viitorul omenirii. Omul de afaceri pasionat de astrofizică vine cu câteva previziuni interesante.

În viitor, guvernele lumii vor introduce o rentă de bază universală din cauza automatizării productivităţii, iar oamenii vor avea ocupaţii mult mai interesante în loc să muncească, este de părere fondatorul Tesla, scrie Russia Today.

Tot mai multe meserii sunt uzurpate de maşinăriile inteligente, iar lumea va munci din ce în ce mai puţin. În ultima fază, guvernele lumii vor introduce o rentă universală de bază (UBI, după iniţialele ei în limba engleză), care va garanta nişte câştiguri minime populaţiei.

„Avem oportunitatea deja să introducem o rentă de bază universală sau ceva similar datorită automatizării producţiei”, a declarat Elon Musk pentru CNBC.

„Lumea va avea timp să facă alte lucruri, mai complexe şi mai interesante. Asta înseamnă mai mult timp liber”, susţine fondatorul SpaceX.

Ce semnifică această rentă?

Este vorba de o sumă de bani pe care cetăţenii, chiar şi aceia care nu vor să muncească, o primesc de la stat, datorită productivităţii bogate de care se bucură un stat. A existat chiar şi un referendum pe această temă într-o ţară europeană. Elveţienii au respins în luna iunie, anul trecut, introducerea acestei rente.

Salariul minim pe lună pe care un elveţian îl putea lua fără să facă nimic era de 2.500 de franci elveţieni, respectiv 2.522 de dolari. Această sumă a fost prevăzută pentru adulţi, iar minorii urmau să primească 325 de franci elveţieni.

CITEŞTE ŞI: Cea mai SUMBRĂ profeție despre viitorul omenirii: Se întâmplă deja asta?

Ideea de a primi bani de la stat fără să faci nimic e tot mai populară în întreaga lume. SUA, Canada şi anumite ţări africane investighează de câţiva ani posibilitatea introducerii acestei rente universale în viitorul apropiat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top