Connect with us
Fostul parlamentar Florin Popescu a primit un an de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de conflict de interese și fals în declarația de avere.

Știri

Fostul deputat Florin Popescu, condamnat la un an de închisoare

Fostul deputat Florin Popescu a fost condamnat definitiv la un an de închioare cu executare pentru conflict de interese și fals.

Popescu a fost acuzat că în a semnat contratce cu o firmă la care fusese acționar, pe vremea când era șef al CJ Dâmbovița. Fostul parlamentar a fost acuzat și de fals în declarațiile sale de avere.

Florin Popescu, condamnat la închisoare. Fostul deputat a primit zeci de tone de pui grill

Conform acuzaţiilor, în perioada august 2008 – noiembrie 2010, Florin Popescu a semnat şapte acte adiţionale la un contract de lucrări încheiat între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi SC Procor SA, la care acesta, împreună cu tatăl şi fratele sau, a fost acţionar până în 14 iulie 2008.

În plus, Popescu şi-ar fi completat în fals declaraţiile de avere aferente anilor 2008 – 2011.

În octombrie 2015, trei judecători de la instanţa supremă au decis să-l achite pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Procurorii au contestat, însă, decizia la Completul de 5 judecători al instanţei supreme.

În prezent, Florin Popescu este încarcerat în urma unei condamnări de doi ani de închisoare cu executare primite în martie 2016. El a fost găsit vinovat după ce a cerut de la o firmă zeci de tone de pui grill, pe care i-a distribuit în scop electoral, la alegerile locale din 2012.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în 2012, Florin Popescu, folosindu-şi influenţa şi autoritatea ce decurgeau din funcţiile de preşedinte al unui partid politic, l-a determinat pe un denunţător să-i remită mai multe foloase necuvenite.

Citește și: Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

„Acestea au constat în cantitatea de 60.992 de kilograme de pui grill, în valoare de 485.500 lei, pe care ulterior a distribuit-o, în scop electoral, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, cu ocazia campaniei electorale, pentru alegerile locale, din luna iunie 2012. În acea perioadă, Florin Popescu a candidat şi el pentru obţinerea unui nou mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa”, au susţinut anchetatorii, citați de news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top