Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Fostul europarlamentar s-a predat

Ultimul update: miercuri 16 noiembrie 2016 18:18 Data publicării: miercuri 16 noiembrie 2016 16:44
Autor , în Știri

Adrian Severin a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Decizia luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justitiție este definitivă.

Update, ora 18.18: Adrian Severin s-a predat, miercuri seară, la Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă

Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată pentru luare de mită și trafic de influență de DNA, în 2013. În februarie 2016, el primea o condamnare de trei ani și trei luni de detenție.

Adrian Severin și procurorii au contestat această decizie.

Adrian Severin, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Procurorii DNA au cerut, la ultimul termen al procesului, ca Adrian Severin să fie condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, la care să se adauge un spor de pedeapsă, având în vedere pregătirea juridică a fostului europarlamentar. Totodată, procurorul a solicitat ca lui Severin să îi fie interzise unele drepturi, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei.

Avocaţii lui Adrian Severin au solicitat achitarea clientului lor, iar în cazul în care acesta ar fi, totuşi, condamnat, au cerut ca pedeapsa să fie cu suspendare, având în vedere că Severin ar suferi de o boală incurabilă, în acest sens fiind depus la dosar şi un certificat de sănătate eliberat de o clinică din Viena.

Citește și: DNA cere 6 ani de închisoare pentru Adrian Severin

În ultimul cuvânt, Adrian Severin a spus că nu poate fi decât exasperat la auzul afirmaţiei că ar fi acceptat bani pentru a depune amendamente în Parlamentul European. El a adăugat că procesul său este unul politic şi că nu poate recunoaşte că România a trimis în cele mai înalte funcţii un hoţ.

Fostul europarlamentar a scris pe pagina sa de Facebook, înaintea judecării ultimului termen din dosarul său, că în curând “se va consuma farsa judiciară românească” declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, susţinând că nu îi este frică de cruce, iar atât timp cât suferinţa îl priveşte doar pe el, le poate acorda “iertare călăilor în robă”.

“Curând se ca consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, fără a mi se îngădui o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce, suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robă. Fără voia lor fac parte deja din istoria României, iar părticica aceasta de istorie ei vor să o întineze”, a arătat Adrian Severin în mesajul video postat pe pagina sa de Facebook înaintea condamnării sale definitive, relatează news.ro.

La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat “să-şi vândă serviciile” unor jurnalişti ai ziarului “The Sunday Times”, care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul “ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Sursa: Huff.ro
Comentarii