Connect with us
Fraudă la referendum? Ce decizii curioase s-au luat în legătură cu organizarea

Știri

Fraudă la referendum? Ce decizii curioase s-au luat în legătură cu organizarea

Jurnalistul Moise Guran prezintă pe blogul său personal un articol în care vorbește despre unele decizii ciudate privind organizarea referendumului pentru familia tradițională.

Acesta spune că se pregătește fraudarea referendumului și că Liviu Dragnea ar pregăti un așa-zis „exercițiu de fraudare” pentru alegerile din anii următori (2019-2020).

Jurnalistul prezintă și o serie de decizii curioase ale PSD în ceea ce privește organizarea acestui referendum.

Printre argumentele pe care le oferă se regăsesc și eliminarea verificării electronice a votului multiplu, dar și eliminarea declarației pe proprie răspundere a celor care votează la alte secții, că nu au mai votat.

De asemenea, el mai spune că Guvernul a dat o OUG prin care numărul persoanelor prezente la vot poate fi mai mare decât cel al voturilor din urnă.

Cum ar veni, e suficient să treci pe la secție, nu mai e nevoie să și votezi.

Miza fiind oricum validarea, iar nu rezultatul votului. Această prevedere legală pune organele unei eventuale anchete în imposibilitate de a sesiza imediat o fraudare prin raportarea unui număr mai mare de votanți pe liste decât voturi în urnă„, scrie Guran pe blogul său.

El mai arată și că s-a luat decizia ca un singur polițist să se ocupe de buna desfășurare a Referendumului din 6-7 octombrie, la fiecare secție de votare.

Mai mult decât atât, Moise Guran leagă și retragerile masive din comisiile de vot de o posibilă încercare de fraudare, președinților secțiilor de votare nedorind să fie obiectul unor anchete penale.

Articolul integral poate fi citit AICI!

Citește și: Probleme majore la organizarea referendumului pentru familie. Președinții secțiilor de votare se retrag în valuri

1 Comment

1 Comment

  1. Dumitru N. Lămuritu

    2018-10-05T06:38:44+03:00 at 6:38

    Cine a inființat acest site ?Cine este proprietarul site-luni ? De ce nu există posibilitatea ca materialele (articolele) publicate pe acest site să fie distribuite de cititori şi pe alte site-uri ,specificând provenienţa articolului,site-luni şi autorului(de exemplu distribuirea pe facebook )?Eu am încercat şi Nu e posibil.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top