Connect with us
Furtuna VIOLENTĂ în Timişoara: 7 morți și 62 de răniți! Imagini îngrozitoare surprinse de martori

Știri

Furtuna VIOLENTĂ în Timişoara: 8 morți și 70 de răniți! Imagini îngrozitoare surprinse de martori

Furtuna violentă în Timişoara. O femeie a murit la grădina zoologică din oraş, după ce un copac a căzut peste ea, iar un bărbat a fost ucis de un panou publicitar luat de vânt. Oraşul arată pur şi simplu devastat.

Actualizare, 22.05 – O gravidă s-a aruncat din telescaun din cauza furtunii. Imagini îngrozitoare

ACTUALIZARE, 21:45 – IGSU a actualizat bilanțul victimelor furtunii din vestul tării. 70 de răniți, 8 morți și doi copii în stare foarte gravă.

ACTUALIZARE, 20:44 – Bilanțul victimelor de la furtuna din Timișoara și vestul țării a crescut la 67 de răniți.

ACTUALIZARE, 20:17 – DN650 a fost deblocat în urmă cu puțin timp. Drumul face legătura între ghețarul scărisoara și Alba Iulia.

ACTUALIZARE, ora 20:00Numărul victimelor de la furtuna devastatoare din Timișoara a crescut îngrozitor de mult. 9 oameni și-au pierdut viața și 62 de persoane sunt rănite. 2 copii se află în stare foarte gravă la spital.

45 de localități sunt fără energie electrică. Acoperișului spitalului de urgență din Cluj a fost luat de vântul puternic.

Premierul Mihai Tudose a reacționat și susține că guvernul va acorda sprijin victimelor.

Tudose: Celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne. Toată lumea este în alertă. Avem bani pentru calamităţi, vom ajuta comunităţile

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor. Premierul a aprecizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate.

Premierul Mihai Tudose a declarat, duminică seară, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne şi se concentrează pe acordarea primului ajutor persoanelor rănite şi pe înlăturarea efectelor furtunii din judeţul Timiş.

”În numele meu personal şi al Guvernului transmit sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne şi la nivelul Prefecturii Timiş”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

Premierul a explicat că sunt şi copii între răniţi, unul dintre acelştia fiind deja operat. Răniţii au ”traumatisme foarte severe”, având în vedere că oamenii au fost loviţi de copaci, crengi, bucăţi de acoperiş sau panouri publicitare.

”Toată lumea este concentrată pe zona umană, de răniţi. Doamna prefect coordonează înlăturarea efectelor din zona materială”, a precizat premierul.

Acesta a explicat că pagubele vor fi însemnate, dar că există bani în buget pentru astfel de situaţii.

”Noi avem în buget bani prevăzuţi pentru calamităţi, vom ajuta comunităţile”, a declarat premierul.

Acesta a mai precizat că s-ar putea lua în discuţie un sistem de transmitere a alertelor meteorologice prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

”Terebuie să vedem ce presupune tehnic un astfel de sistem şi operatorii să transmită avertizări”, a mai spus premierul.

Acesta a afirmat că ”toată lumea este în alertă” şi se încearcă găsirea tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor.

Potrivit unui bilant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, furtuna din judeţul Timiş a dus la decesul a patru persoane şi rănirea altor 33.

Doua persoane au decedat în Timişoara, o persoana lovită de un panou publicitar, iar alta lovită de o creanga, si alte doua persoane au decedat, lovite de crengi, in localitatea Buziaş.

De asemenea, 33 de persoane au fost rănite, printre care sase copii, răniţi grav, si au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă.

Pentru gestionarea intervenţiilor, la nivelul ISU a fost activata grupa operativa, iar misiunile sunt in dinamica, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate in dificultate şi înlăturarea arborilor şi acoperişurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

UPDATE 18:40: Bilanțul a crescut la 5 morți. Raed Arafat îi sfătuiește pe oameni să se adăpostească.

UPDATE 17:30: Bilanţ tragic în urma furtunii din vestul ţării. 4 oameni au murit și alte 24 au fost rănite. Doi copii sunt în stare gravă.

 

”Alte două persoane din Buziaş şi-au pierdut viaţa din cauza furtunii, iar numărul răniţilor este în creştere, ajungând la 12. Noi acţionăm continuu cu 145 de pompieri în toate zonele afectate”, a declarat, pentru Agerpres, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.

 

Sursa citată anunţase anterior că două persoane şi-au pierdut viaţa la Timişoara.

„Sunt două persoane decedate sunt și răniți, dar sunt foarte mari pagube materiale. Sunt zeci și zeci de copaci la pământ, străzi blocate, am rămas fără curent electric și apă, sunt acoperișuri smulse de pe case, blocuri, s-a surpat o poartă de intrare în oraș dinspre aeroport. S-au răsturnat TIR-uri și mașini. În Jimbolia a fost o furtună puternică, dar și în alte comune. Nu ne-am așteptat la o furtună de o asemenea dimensiune. Facem comitet de urgență”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Raed Arafat a declarat la Antena 3 că intensitatea furtunii a scăzut: „Avem doi decedați, unul rănit în afara oricărui pericol, 30 de copaci căzuți, mai multe acoperișuri. Pompierii sunt în alertă, intervențiile lor sunt în curs. Efectul furtunii a scăzut. Este posibil să mai apară și alte persoane. Cel mai important lucru este să nu iasă din case, dacă sunt afară să nu stea lângă copaci, panouri publicitare, să intre în clădiri, pasaje subterane”.

ISU recomandă cetaţenilor să nu iasă din case. Este un front atmosferic ce vine dinspre sud-vest. Vor fi afectate porțiuni din Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Bihor.

Potrivit unor informații încă neconfirmate oficial, un copac ar fi căzut peste o mașină în care se aflau mai multe persoane.

Scaune şi mese de la terasele din oraş au fost ridicate de vântul foarte puternic.

Bucăţi din acoperişurile blocurilor au zburat, iar ţigle de pe Casa Armatei din Piaţa Libertăţii au căzut peste un tramvai care era în staţie, fiind semnalate şi cazuri de arbori prăbuşiţi.

Furtună violentă la Timişoara

”Avem foarte multe solicitări”, a declarat, pentru Agerpres, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat. De asemenea, şi Serviciul de ambulanţă Timişoara a avut ”foarte multe solicitări”.

Atât reprezentanţii ISU Banat, cât şi cei ai Ambulanţei au menţionat că dispeceratele ambelor instituţii au fost blocate şi la ora transmiterii acestei ştiri nu au putut oferi o situaţie detaliată a intervenţiilor solicitate în oraş.

Citeşte şi Accident grav pe Autostrada Soarelui. 5 persoane rănite

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top