Connect with us

Știri

EFECTELE furtunii: 137 de răniţi şi 8 morţi. Ministrul de Interne, la faţa locului

Opt persoane au murit și alte 137 au fost rănite în mai multe orașe din vestul țării, printre care Timișoara și Arad.

Asta după ce mai multe panouri publicitare și câțiva copaci smulși din rădăcini au căzut peste ele, în timpul unei furtuni puternice.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a ajuns deja la Timişoara, pentru a face o evaluare a situaţiei dezastruoase.

Autorităţile s-au mobilizat în localităţile afectate de furtună. La Timișoara, oraşul cel mai afectat de furtuna de ieri, a ajuns în această dimineață ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul de interne va merge şi la Arad

În urma vizitei se va face o evaluare a situaţiei victimelor, a pagubelor produse de furtună, precum şi a necesarului de reparaţii.

Peste 1.000 de pompieri cu 225 mijloace tehnice au acționat în sprijinul populației și administrațiilor publice locale din zonele în care s-au manifestat fenomene meteorologice periculoase.

Au fost emise aproape 40 de avertizări de vreme severă

În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie, a emis 38 avertizări/atenționări pentru fenomene meteo periculoase, de gen Now Casting, care anunțau frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce local vor depăși la rafală viteza de 60 km/h și izolat 90 km/h care trecător vor lua aspect de vijelie, cantități de apă de 25-35 l/mp.

Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun.

Din cauza diferitelor obiecte sau a arborilor doborâți de vântul puternic, s-au înregistrat 145 victime, dintre care 8 persoane au decedat (AR-1, BN-2, TM-5) iar 137 de persoane au fost rănite (AB-6, AR-15, BH-35, BN-15, CJ-5, HD-1, MM-10, SJ-1, TM-49). Cele mai multe dintre persoanele rănite s-au deplasat la unitățile spitalicești cu mijloace proprii, după ce au fost lovite pe timpul furtunii.

Trafic feroviar blocat şi şcoli închise după furtuna de ieri

Circulația feroviară a fost afectată pe un număr de 42 de tronsoane, ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebit de violente, pe raza Regionalelor de cale ferată Timișoara, Cluj, Brașov și Iași.

Ca măsură de siguranță, în urma efectelor produse la nivelul clădirilor, s-a luat măsura suspendării cursurilor în data de 18 septembrie a.c. în 42 unităţi școlare din județele Arad (1), Bihor (18), Cluj (1) și Timiș (22).

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică sunt afectate 568 de localități din 13 județe (BH, BN, CJ, MM, SM, SJ, AB, CV, HR, MS, SB, IS, SV), iar echipe tehnice acționează în teren pentru remedierea situației.

Citeşte şi AVERTIZARE de vreme rea după uraganul din vestul ţării

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top