Connect with us
Gabriel Oprea audiat la DNA în dosarul morții polițistului Gigină. În octombrie, el a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă

Știri

Gabriel Oprea și copiii săi, audiați la DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

Gabriel Oprea a venit, miercuri dimineața, la sediul DNA unda va fi audiat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Fostul ministru de interne a refuzat să facă declarații la intrarea în sediu.

Update, ora 13.08: Ana Maria Oprea, fiica fostului ministru Gabriel Oprea, s-a prezentat, miercuri, la sediul DNA, pentru a i se comunica sechestrul pe o parte din averea sa. Tot la DNA s-a prezentat astăzi și Gabriel Oprea Jr,

Gabriel Oprea a mai fost la DNA şi în 17 octombrie, când a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în 14 octombrie cererea de urmărire penală pentru ucidere din culpă a fostului ministru.

Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în seara zilei de 20 octombrie 2015. Acesta conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a lui Gabriel Oprea, atunci vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne. Polițistul a pierdut controlul motocicletei și a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la rețeaua de gaze.

Gabriel Oprea audiat la sediul DNA

„În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă”, susţin anchetatorii, potrivit news.ro.

Citește și: Instanța Supremă începe judecarea dosarului lui Oprea legat de cumpărarea unei mașini din banii DIPI

La momentul producerii accidentului, Gabriel Oprea se deplasa către locuința sa din cartierul Cotroceni.

„În raport cu ansamblul probelor administrate până în prezent (între care două expertize criminalistice şi o expertiză tehnică ) se reţine că există indicii rezonabile în sensul că ministrul de interne Oprea Gabriel este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul pe care demnitatea deţinută i-l conferea şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează deplasarea coloanei oficiale care îl însoţea, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul victimei Gigină Bogdan-Cosmin”, mai arată DNA.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top