Connect with us
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să înceapă judecarea dosarului în care Gabriel Oprea este acuzat că și-a cumpărat o mașină din fondurile DIPI.

Știri

Instanța Supremă începe judecarea dosarului lui Oprea legat de cumpărarea unei mașini din banii DIPI

Instanța Supremă a decis să înceapă judecarea dosarului în care Gabriel Oprea și foștii sefi ai DIPI sunt acuzați că au cumpărat o mașină de lux din fondurile pentru combaterea corupției. Automobilul luxos ar fi fost folosit doar de fostul vicepremier.

Judecătorul de camera preliminară a respins toate cererile şi excepţiile formulate de Gabriel Oprea, Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Gabriel Nicolae Pavel şi Marian Dănuţ Iacob, precum şi de părţile responsabile civilmente Ministerul Afacerilor Interne şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi a stabilit că procesul poate începe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât probele şi actele de urmărire penală sunt legale.

Citește și: Mama polițistului Bogdan Gigină, mesaj pentru Gabriel Oprea: „Nu cunoaște sensul cuvântului demnitate”

Magistratul a mai stabilit ca cererile formulate de procurorii DNA şi de inculpaţi pentru declasificarea totală, declasificarea parţială sau trecerea într-un alt grad de clasificare a unor înscrisuri de la DIPI, considerate de anchetatori ca „mijloace de probă”, vor fi puse în discuţie contradictorie şi soluţionate după începerea judecării cauzei.

Instanţa supremă urmează să stabilească data la care va începe judecarea pe fond a dosarului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top