Connect with us
Gabriela Firea a anunțat renunțarea a vinieta Oxigen

Știri

Gabriela Firea a anunțat renunțarea a vinieta Oxigen

Gabriela Firea a anunțat marți dimineața că renunță la vinieta Oxigen pentru mașini, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 martie.

Gabriela Firea a anunțat renunțarea a vinieta Oxigen

„Lupta trebuie să continue. De aceea ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a spus Firea, într-o transmisie video pe pagina sa de Facebook.

„Vinieta este o măsură, a funcționat în alte țări, la noi nu funcționează. (…) Este responsabilitatea Guvernului să ia măsuri pentru toate orașele poluate din România, iar Bucureștiul nu e cel mai poluat oraș. Solicit Guvernului să ia măsuri împotriva poluării”, a mai spus Firea.

„In plus, am primit peste 1.500 de petitii care vorbeau de asemenea despre lipsa de acord cu restrictiile din zona de Centru si nici cu vinieta antipoluare.

Au fost depuse si 430 de plangeri prealabile de la persoane fizice si persoane juridice atat la Directia Transporturi, cat si la cea Juridica si cea de Mediu (din PMB – n.red.).

Cetatenii resping ideea, chiar daca in toata Europa se aplica principiul ‘poluatorul plateste'”, a mai adăugat primarul general al Capitalei, astfel explicand de ce renunță la impunerea taxei, cu doar câteva luni înainte de alegeri.

Citește și: Comemorare emoționantă a lui Kobe Bryant. Michael Jordan în lacrimi

Citește și: Incendiu puternic în Capitală. Pompierii au intervenit de urgență în Delta Văcărești

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top