Connect with us
Gabriela Firea consideră că autoritățile și-au făcut datoria prin aplicarea planului de deszăpezire în Capitală, după ninsorile abundente

Știri

Gabriela Firea, despre situația din București: „Mi-am făcut datoria”

Zăpada a paralizat traficul în București la primele ore ale dimineții, după ce noaptea trecută a nins neîncetat în Capitală. Zeci de mașini de deszăpezire au acționat pe marile bulevarde, însă zăpada s-a așezat rapid la loc.

În Capitală au fost pregătite pentru intervenție 700 de utilaje, însă acestea nu au putut interveni corespunzător din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Pietonii au întâmpinat mari probleme în drumul spre serviciu, trotuarele fiind acoperite cu zeci de centimetrii de zăpadă. Oamenii au fost nevoiți să își facă calea singuri, cu picioarele, formând poteci înguste pe care se putea circula cu greu.

Și clădirile neconsolidate din București au avut probleme din cauza stratului abundent de zăpadă. Acoperișul Fabricii de bere Rahova a cedat, iar bucăți din el s-au împrăștiat pe zăpadă. Polițiștii au închis zona, pentru a nu se produce și alte incidente, informează stirileprotv.ro.

Gabriela Firea: Noi am făcut tot ce a stat în putința noastră

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că autoritățile și-au făcut datoria.

„Întotdeauna este loc de mai bine, iar eu, atât ca cetățean, cât și ca primar, sunt extrem de exigentă. Am anumite nemulțumiri pe care le-am exprimat în comandamentul nostru de iarnă, dar ce pot să vă asigur este că planul nostru de deszăpezire a fost aplicat așa cum l-am gândit de astă-vară. Mi-am făcut datoria și am avut cu toții o noapte albă. Personal, ca primar general, îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Noi am făcut tot ce a stat în putința noastră”, a declarat Firea.

Primarul General al Capitalei a anunțat și că firmele de salubrizare care trebuiau să curețe zăpada de pe străzi și trotuare și care nu și-au făcut bine treaba, vor fi amendate.

Știri pe același subiect:

Poșta Română anunță posibile întârzieri din cauza condițiilor meteo
Drumuri închise 11 ianuarie. Situația drumurilor actualizată
Autostrada A3 București – Ploiești a fost redeschisă
Universitatea din București suspendă cursurile
București, sector 2 – agentul termic va avea presiune redusă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top