Connect with us

Știri

Genius Travel cere insolventa. Sute de romani au ramas fara vacante

Actionarii agentiei de turism Genius Travel din Bucuresti au depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de intrare in insolventa, cerere care se va judeca in data de 13 septembrie.

Din datele prezentate Autoritatii Nationale pentru Turism, 147 de turisti ar fi pagubiti, prejudiciul ridicandu-se la 136.000 euro. Autoritatile spun ca acesti clienti care au ramas si fara rezervari si cu banii luati pot sa-si recupereze paguba de la firmele de asigurari. Problema ar fi ca societatea Genius Travel are incheiata o polita de asigurare valabila pana anul viitor, doar ca suma acoperita este de 10.000 de dolari, suma care nu acopera nici pe departe prejudiciul total care se ridica la 136.000 de euro.

Citeste si: Horoscop Minerva 28 august-3 septembrie 2016

Procedural, clientii trebuie sa se adreseze in primul rand agentiei de turism pentru a-si primi banii inapoi, iar in caz ca aceasta refuza, doar dupa 15 zile se pot adresa firmei de asigurare.

Acţionarii Genius Travel sunt George Ionut Costea, 30 de ani şi Stefan Bogdan Dumitru, 34 de ani. Cei doi tineri au pus bazele afacerii Genius Travel in 2008, anul trecut ajungând la 2,3 milioane de lei si avand pierderi de 514.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Datoriile se ridicau la 2,4 milioane de lei, mai arata mfinante.ro.

Unul din actionari s-a prezentat saptamana aceasta la Autoritatea Nationala pentru Turism si a prezentat acte pentru a dovedi ca firma se confrunta cu probleme financiare grave.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top