George Copos, audiat la DNA pentru cartile scrise in inchisoare

30.08.2016
George Copos, audiat la DNA pentru cartile scrise in inchisoare

Copos a ajuns marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde va fi audiat in cazul asa-ziselor lucrari stiintifice scrise de mai multi detinuti celebri in spatele gratiilor.

In luna ianuarie, DNA a deschis dosar penal in cazul cartilor scrise de catre detinuti si face verificari privind favorizarea faptuitorului, fiind vizati profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.

In anul 2014, cand era la Penitenciarul Jilava, Copos a publicat patru carti la editura Niculescu – „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”, „Tasnadul medieval”, „Franciza vs management in industria hoteliera” si „Turismul – vector de interculturalitate” – si o carte la editura Meteor Press – „Turismul european durabil si provocarile lui”. Niciun exemplat din cele cinci volume nu au fost la vanzare, toate fiind ridicate de Copos de la edituri, scrie news.ro.

Citeste si: Gigi Becali, la DNA!

La scurt timp dupa ce fostul patron al Rapidului a fost eliberat din inchisoare, jurnalistul Catalin Parfene a scris pe Facebook ca tema dizertatiei sale, pe care a realizat-o in anul 2005, este similara cu cartea „Aliante matrimoniale in politica principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova in secolele XIV-XVI”.

George Copos a fost condamnat la trei ani si opt luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori si la patru ani in dosarul Loteria I, fiind eliberat conditionat in aprilie 2015.