Știri

Gheorghe Burnei, sub control judiciar. Medicul nu are voie să profeseze

Medicul Gheorghe Burnei a fost plasat sub control judiciar. Curtea de Apel București a înlocuit măsura arestului la domiciliu.

Cu toate acestea, chirurgul are interzis să profeseze la Spitalul Marie Curie și să plece din România. Decizia instanței e definitivă.

Medicul Gheorghe Burnei este cercetat pentru luare de mită. Potrivit procurorilor chirurgul ortoped a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii copiilor pe care îi avea în grijă. De asemenea, medicul preleva de la copii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor. Țesuturile păstrate într-un frigider din spital erau apoi transplantate altor copii.

Citește și: Cazul Burnei. Medicul câștiga oficial 7.000 de lei pe lună

Procurorii au audiat până în acest moment 20 de părinți ai căror copii au fost operați de chirurgul ortoped. În urmă cu cinci zile existau 48 de plângeri penale depuse pe numele lui Gheorghe Burnei. Pe 14 decembrie anchetatorii au făcut percheziții la Spitalul “Marie Curie”, de unde au ridicat mii de foi de observaţii, radiografii şi dispozitive medicale care au legătură cu aceste cazuri

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More