Connect with us
Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava depistat pozitiv cu COVID-19

Știri

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava depistat pozitiv cu COVID-19

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județeanu Suceava a fost depistat pozitiv cu COVID-19 și acum se află internat în spital. Potrivit declarațiilor sale momentan nu are simptome și se simte foarte bine.

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava depistat pozitiv cu COVID-19

Veste vine în contextul în care în județul Suceava începe să se contureze unul dintre cele mai mari focare din țară. Jumătate din românii care au murit din cauza COVID-19 au fost pacienți internați în Spitalul Județean din Suceava, conform datelor furnizate până marți, la ora 21:45.

Secretarul de stat Nelu Tătaru s-a deplasat personal la Suceava pentru a face verificări și a gestiona situația critică prin care trec foarte mulți medici, dar și pacienții din aceste zile.

Spitalul a fost închis pentru dezinfectare și Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, pentru că la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

”Am fost și rămân un om implicat. Uneori te costă. Din proprie inițiativă am făcu testul duminică seara, fără să am nici un simptom, cum nu am nici azi. În săptămânile acestea de foc am încercat să ajut cât pot cu întâlniri, organizări.

N-am fost în spital pentru că am vrut să păstrez aceste recomandări ale specialiștilor dar nu puteam să rămân cu mâinile încrucișate. Bani am acordat suficienți spitalului Județean, care are și dotări și bani. Nu pot să spun astăzi o cauză pentru ceea ce se întâmplă, pot să spun că a fost și este o fluctuație foarte mare de români care vin din străinătate, Suceva fiind recunoscută ca un județ care are 150.000 de oameni în diaspora”, a declarat Flutur pentru G4Media.ro

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top