Glutamatul de sodiu, aditivul alimentar care te poate imbolnavi

27.05.2016
Glutamatul de sodiu, aditivul alimentar care te poate imbolnavi

Este vorba despre glutamat de sodiu (cunoscut si ca E 621), un aditiv alimentar folosit in multe produse si in feluri de mancare de la unele restaurante. Proprietatea acestuia este ca intensifica gustul mancarii, scrie healhtexpertgroup.com.

Glutamatul de sodiu este o pudra cristalina alba, cu un aspect similar sarii sau zaharului si cu un gust care seamana cu cel al supei de carne. Poate sa fie adaugat in orice fel de mancare, insa este cunoscut pentru faptul ca duce la cresterea excesiva a poftei de mancare si la obezitate.

Citeste si: Si tu faci aceste lucruri care te impiedica sa slabesti!

Citeste si: Zece alimente care nu au ce cauta NICIODATA in frigider!

Glutamatul de sodiu apare in alimente precum carnati, salam, chipsuri sau mancare la conserva. Cantitatea sigura pentru un adult este de 1.5 grame pe zi din acest aditiv alimentar, in timp ce pentru un copil nu ar trebui sa depaseasca jumatate de gram. Simptomele supradozei cu E 621 includ ameteala, migrene, dezechilibru hormonal, greata, slabiciune sau durere in piept.

In zilele noastre, se folosesc anual 200 de mii de tone din acest aditiv in intreaga lume.