Greșala polițistului care te scapă de amendă!

Apetrii Tora
29.07.2018
Greșala polițistului care te scapă de amendă!

Schimbări majore pentru șoferi! Tot ce trebuie să sștii ca să scapi de amendă. Pe 24 august va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă. Dacă agentul constatator al contravenției nu scrie pe procesul-verbal și codul numeric personal (CNP) al celui care a încălcat legea, procesul-

verbal va fi considerat nul, potrivit unui de act normativ care vizează modificarea procedurii de achitare a amenzilor contravenționale și care a fost publicat recent în Monitorul Oficial.

Recent, Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, care prevede simplificarea procedurii de plată a amenzilor contravenționale, a fost publicată în Monitorul Oficial, dar prevederile acesteia se vor aplica începând cu 24 august 2018, informează Avocat.net, citat de stiripesurse.ro.

Ce înseamnă această lege concret

Concret, conform actului normativ, procesul-verbal de contravenție se va considera nul dacă lipsește CNP-ul persoanei amendate. În prezent, pentru a fi considerat valid, procesul-verbal de contravenție trebuie să includă anumite informații obligatorii prevăzute de lege. Prin schimbările aduse de această lege, lista acestor informații va cuprinde și CNP-ul contravenientului.

Citește și: Maşinile cu volan pe dreapta, interzise. De când se va întâmpla asta

„Lipsa uneia dintre menţiunile privind numele şi prenumele agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.

Nulitatea se constată şi din oficiu”, este prevăzut în actul menționat.

Pe deasupra, pentru simplificare, procesul-verbal va constitui și înștiințare de plată. Acum, înștiințarea de plată este un document separat, care se comunică odată cu procesul-verbal de contravenție.

De reținut este că, prin modificarea adusă actului normativ, este eliminată calitatea agentului constatator ca informație a cărei lipsă determină nulitatea amenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *