Connect with us
Grevă la Romatsa, vineri. Sindicaliștii vor intra în grevă de avertisment timp de două ore, iar mai multe zboruri vor fi afectate.

Știri

Grevă de avertisment la ROMATSA, vineri. Mai multe zboruri, afectate

Sindicatul controlorilor de trafic aerian ROMATSA anunță grevă de avertisment vineri. Astfel, doar 33% la sută din curse vor fi dirijate. Greviștii sunt nemulțumiți de faptul că personalul este insuficient, dar și de drepturile salariale prevăzute în contractele individuale de muncă.

Vineri, între orele 11:00 şi 13:00 traficul aerian va fi dat peste cap de greva sindicaliştilor de la ROMATSA. Doar o treime din cursele aeriene din această zi vor putea fi  dirijate. În aceste cazuri, Eurocontrol va decide care sunt cele 33% din zboruri care vor fi operate fără a fi afectate de grevă și care vor rămâne la sol până la terminarea ei sau vor ocoli spațiul aerian românesc.

Nu vor fi afectate zborurile umanitare de stat, medicale, de căutare şi salvare şi de urgenţă.

În România existau, la mijlocul anului trecut, 552 de controlori de trafic aerian, dintre care în jur de 300 sunt controlori de rute, iar restul sunt controlori de turn. Dintre cei 252 de controlori de turn, 47 lucrează la cel mai mare aeroport din România, „Henri Coandă” Bucureşti.

Ultima grevă de avertisment ROMATSA a avut loc în septembrie 2015 și a afectat zeci de zboruri interne și externe.

Citește și: Compania TAROM anunță achiziționarea a două aeronave

Citește și: Avion prăbușit peste un centru comercial

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top