Connect with us

Știri

Greva la ROMATSA de azi, 30 mai 2017, SUSPENDATĂ

Sindicaliștii ROMATSA au declanșat greva generală marți, 30 mai 2017, nemulțumiți de drepturile salariale și de contractul colectiv de muncă.

Update, oea 12.58: Aeroportul Otopeni a confirmat că  protestul va înceta.


Update, ora 12.27: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat la Realitatea TV că greva angajaților Romatsa a fost suspendată.

”În urmă cu 30 de minute am avut o discuție cu domnul Turdorache (sindicalist ROMATSA – n. red.) și în acest moment se lucrează la o convenție și greva va fi suspendată. Se va reveni la normal după ora 13:00”, a declarat pentru Realitatea TV, Răzvan Cuc, ministrul Transportului.

Oficialul a mai afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că și-a asumat temele și termenele de negociere și a cerut liderilor de sindicat să-și respecte și ei promisiunile.

Protestul sindicaliștilor a început la ora 9.00 și a afectat zeci de zboruri.

Știre inițială

Greva a început la ora 9.00, iar doar 33.3% din zboruri sunt operate, în conformitate cu legislația în vigoare.

„Există o singură diferență față de greva de avertisment: în conformitate, atât cu legislația națională, cît și internațională, nu stabilesc nici cei din sindicat, nici cei din Romatsa, nici domnul ministru, nici președintele României, care vor fi zborurile care vor fi afectate. Decizia se ia de la Eurocontrol, de la network manager, și, în mod cert, astăzi să spună cineva care aeronavă va decola, dacă va decola, este imposibil de precizat”, a declarat joi președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, la ieșirea de la negocierile de la Ministerul Transporturilor.

Între timp, judecătorii de la Tribunalul București au amânat marți, pentru câteva ore, procesul în care ROMATSA contesta în instanță legalitatea grevei. Procesul era programat la ora 8.30, însă avocatul sindicaliștilor a solicitat o amânare de câteva ore, pentru a studia o cerere de intervenție a Ministerului Transporturilor.

Magistrații au fost de acord și au amânat dezbaterile pentru oră 13.30. În față tribunalului s-au prezentat aproximativ 30 de sindicaliști, îmbrăcați în tricouri cu sloganul: „Ne-ați vândut pământul, urmează cerul?”.

Site-ul FlightRadar24 arăta câ de puține zboruri tranzitează România marți dimineață, de la declanșarea grevei.

Zboruri deasupra Romaniei astazi

Zboruri deasupra Romaniei astazi

 

Orarul zborurilor de astăzi poate fi consultat AICI!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top