Connect with us
Este grevă a controlorilor de trafic de la ROMATSA, vineri, între orele 11.00-13.00. Doar o treime din zboruri sunt operate.

Știri

Grevă ROMATSA: Ce se întâmplă vineri pe aeroporturi

Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au declanșat vineri, la ora 11.00, greva de avertisment, care va dura două ore. Doar o treime din zborurile programate pentru acest interval orar vor fi operate, restul fiind suspendate sau întârziate.

„Formalităţile şi controalele se desfăşoară conform programului obişnuit. Pasagerii vin la timp şi îşi fac toate formalităţile, urmând să aştepte în zona de îmbarcare. Unii dintre ei vor pleca la timp sau foarte aproape de ora programată, unii vor pleca cu o întârziere care poate fi mai mică sau mai mare”, a spus directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), pentru Mediafax.

„Sunt şi curse care deja au fost reprogramate, precum Tel Aviv, care urma să decoleze la 12.35 şi o să plece la 13.35. Totul este dinamic şi depinde direct de Eurocontrol. Eurocontrol decide care din cele 33% de curse care vor fi dirijate vor fi operate în intervalul acesta de timp şi care urmează să aştepte terminarea grevei”, a completat acesta.

Greva ROMATSA vine pe fondul expirării contractului colectiv de muncă al angajaților.

„Noi, sindicaliştii din ATSR, ne cerem scuze public pentru disconfortul ce va fi creat vineri la prânz, cu ocazia grevei de avertisment. Totodată, ţinem să precizăm următoarele: Greva de avertisment este urmarea unei lungi bătălii pentru păstrarea prestigiului acestei instituţii româneşti, ROMATSA, pentru depolitizarea şi decăpuşarea ei;

Nu urmărim avantaje materiale, ci siguranţa locului de muncă, în condiţiile în care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu paşi programaţi, la faliment şi înstrăinare. Au vândut pământul, urmează cerul? Înmulţirea zborurilor pe teritoriul românesc şi diminuarea numărului de controlori de trafic constituie în acest moment un atac la adresa siguranţei traficului, cu toate eforturile pe care le depunem pentru a gestiona eficient traficul din spaţiul aerian românesc”, a transmis, joi seara, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian – ATSR.

Citește și: Grevă de avertisment la ROMATSA, vineri. Mai multe zboruri, afectate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top