Connect with us
Este grevă la Romatsa marți, 30 mai 2017. Sindicaliștii vor declanșa protestul începând cu ora 9.00. Doar 30% din zboruri vor fi operate.

Știri

Grevă Romatsa: Ce spun sindicaliștii și ministrul Transporturilor

Grevă Romatsa 30 mai 2017. Negocierile sindicatului cu conducerea regiei Romatsa, care are monopolul dirijării traficului aerian din România, au eșuat luni.

Astfel, angajații instituției vor intra în grevă marți la ora 9.00, conform reprezentanților Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR). Cu toate acestea, angajații vor asigura conform legii, cel puțin 30% din traficul aerian.

„Există șanse rezonabile că greva să fie suspendată mâine. (…) Nu dopa șase ore, ci după o oră, două ore”, a spus liderul Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), Gabriel Tudorache, la ieșirea de la discuțiile de la Ministerul Transporturilor, care au durat trei ore.

Sindicalistii au precizat că există un termen limită pentru depunerea proiectului de buget al regiei, termen care este luni, și că există riscul că Romatsa să între în faliment.

Min. Transporturilor: Romatsa nu intră în faliment

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că va trimite corpul de control la Romatsa, urmând să se verifice dacă există nereguli. Oficialul guvernamental a dat asigurăr că regia nu va da faliment.

”Intenționez, pentru o clarificare a tuturor problemelor pe care le-am văzut că au apărut în mass-media, să trimit corpul de control să efectueze un control mai amplu la Romatsa”, a spus Cuc, la ieșirea de la negocierile cu sindicatele Romatsa.

Acesta a vorbit și de vizita liderului sindical Gabriel Tudorache, din luna ianuarie, la sediul Ministerului Transporturilor, despre care Cuc a spus că a fost determinată de un control inopinat pe care l-a efectuat la Romatsa într-o noapte și în urmă căruia a ”avut anumite lucruri de clarificat cu dânsul la problemele pe care le-am găsit acolo și cu managementul din acea perioada”.

”Aceste probleme au fost puse într-un raport al Autorității Aeronautice Civile”, a menționat Cuc, fără a da alte detalii. Ministrul susține că nu se pune problemă că Romatsa să între în faliment. ”Sub nicio formă nu aș permite să se întâmple acest lucru cu o companie din subordinea ministerului”, a spus Cuc.

Citește și: Zborurile afectate de greva ROMATSA din 30 mai – Orarul zborurilor

1 Comment

1 Comment

  1. Victor Goliac

    2017-05-30T11:00:51+03:00 at 11:00

    TRAFIC CONTROLERS EARN EURO 5.000 PE LUNA ! Asta este msi mu;t decat Klaus Johannis !
    IN TIMPUL ADMINISTRATIEI LUI RONALD REGAN A FOST O GREVA A CONTROLORILOR DE TRAFIC. EI PRIMEAU APROXIMATIV $100.000 PE AN.
    Ronald Regan le-a ordonat sa se intoarca la lucru. Ei, condusi de sindicalisti, au refuzat. Guvernul SUA a angaja controlori noi si au dat afara pe toti cei care erau in greva. De asemenea, fiecare dintre grevisti a primit o notatie publica prin care erau considerati incapabili de reangajare ca controlori de
    trafic aerian ! Ce opreste guvernul Roman sa faca acelasi lucru ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top