Connect with us
Gripa aviară se extinde în mai multe țări din Europa. Mai multe focare ale epidemiei au fost confirmate în țările europene și există riscul de extindere.

Știri

Gripa aviară, prezentă în opt țări din Europa. Risc de extindere!

Gripa aviară se extinde în Europa. Opt țări sunt în alertă, după ce focare ale maladiei au apărut în ultimele săptămâni.

Autoritățile din Ungaria au ordonat ca toate păsările să fie sacrificate în regiunea Bacs-Kiskun, ăn apropiere de orașele Bugac și Kiskunmajsa. Fermierii vor fi despăgubiți.

Decizia a fost luată după ce s-au identificat mai multe focare în această regiune din sudul Ungariei.

Gripa aviară se extinde în Europa! Statele afectate

Măsuri similare au fost luate și în Germania, Austria, Olanda, Polonia, Croația, Danemarca și Elveția. Acesta state sunt expuse întrucât se află pe ruta de migrare a rațelor.

În Germania, două epidemii din nordul ţării au ucis 3.000 de pui şi au dus la sacrificarea a 33.000 de pui la o fermă.

Franţa, cel mai mare crescător de păsări din Europa, nu a înregistrat cazuri de îmbolnăvire. Cu toate acetea, statul a impus joia trecută măsuri preventive fermierilor şi a restricţionat vânătoarea, din cauza epidemiilor din statele vecine.

Potrivit Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO), epidemia de gripă aviară a izbucnit acum două luni. Se estimează că va continua să pună în pericol UE până în primăvara anului 2017.

Citește și: A fost depistat un caz de gripă aviară la graniţa Ungariei cu România, la o fermă de curcani

Ca măsură preventivă, Ucraina a decis vineri să suspende importurile de păsări şi produse din carne de pasăre din  Austria, relatează news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top