Connect with us
Guvern: Nu se vor mai plăti orele suplimentare, sărbatorile legale și se taie ajutorul de ieșire la pensie

Știri

Guvern: Nu se vor mai plăti orele suplimentare, sărbatorile legale și se taie ajutorul de ieșire la pensie

Un proiect controversat stă pe masa guvernului și este gata să fie aprobat. Orele suplimentare nu vor mai fi plătite, iar ajutoarele la ieșirea la pensie vor fi tăiate.

Ore suplimentare neplătite până îm 2021

Angajații de la stat care vor efectua ore suplimentare nu vor mai fi recompensați cu bani, ci cu timp liber. De asmenea munca suplimentară în zilele de sărbătoare legală se vor recupera prin timp liber.

Conform Raportului privind situaţia macroeconomică pe anul 2019 şi proiecţia acesteia pe anii 2020-2022, în perioada 2019-2021, instituţiile şi autorităţile publice nu vor acorda personalului din cadrul acestora premii, cu anumite excepţii în cazul sportivilor şi colectivelor tehnice, studenţilor, elevilor şi profesorilor.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, nu se acorda ajutoarele sau, după caz, indemnizaţiile la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu, ori la trecerea în rezervă.

Documentul MFP mai prevede că, în perioada 2019-2021, instituţiile şi autorităţile publice nu vor acorda personalului bilete de valoare, cu excepţia tichetelor de creşă reglementate de Legea 165/2018.

Bugetul de stat pentru anul acesta este construit pe un Produs Intern Brut de 1,02 miliarde de lei, reprezentând o creştere de 5,5% faţă de 2018, o inflaţie medie anuală de 2,8% şi un deficit bugetar estimat la la 2,55% din PIB (cash) şi 2,57% din PIB (ESA), potrivit datelor publicate, joi, de MFP, scrie Digi24.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top