Connect with us
Noi măsuri de relaxare, după 15 iunie. Anunțul premierului Ludovic Orban

Știri

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de după 15 mai și l-a trimis la Parlament

Astăzi guvernul a adoptat în cadrul ședinței un proiect de lege în care sunt incluse măsurile ce ar trebui să intre în vigoare după 15 mai. Autoritățile doresc ca țara noastră să intre în starea de alertă după 15 mai în loc să prelungească starea de urgență. Acest proiect va trebui aprobat de Parlament, loc unde i se pot aduce modificări.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile de după 15 mai și l-a trimis la Parlament

De asemenea, Avocatul Poporului a contestat deja starea de alertă la CCR, urmând ca joi să se ia o decizie pe această temă. Informările de ultimă oră au relevat că guvernul a adoptat proiectul de lege cu măsurile de aplicat pe durata stării de alertă. Aceasta ar intra în vigoare începând cu data de 15 mai.

Potrivit acestui proiect se vor face în continuare angajări în domeniul medical fără concurs. De asemenea, pe durata stării de alertă, masca de protecție va fi obligatorie în spațiile publice închise cum ar fi magazinele, locurile de muncă, transportul public. Slujbele religioase vor fi ținut respectând distanța socială, conform Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului.

Nu vom scăpa de sancțiuni. Acestea sunt corelate cu ordonanța din 2001, conform Dancă. Conform proiectului, restaurantele vor rămâne închise, dar se permite comercializarea produselor alimentare și a băuturilor. Este vorba de activități de tip drive-in, room-service sau livrare la domiciliu.

Legat de centrele comerciale, se permite vânzarea produselor electronice și electrocasnice dacă firmele fac livrarea la domiciliul clientului. De asemenea, este permisă activitatea firmelor din centrele comerciale care au un acces direct cu exteriorul și nu comunică, cu restul complexului. Aici există câteva excepții cum ar fi serviciile de curățătorie, cabinete stomatologice și optică medicală.

Ludovic Orban a făcut declarații despre decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale amenzile majorate.

CCR a lipsit autoritățile de pârghiile necesare pentru a lupta cu eficiență și de a avea la dispoziție toate instrumentele pentru a-i feri pe români de riscul îmbolnăvirii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top