Connect with us
Guvernul României, decizie de ultimă oră după tragedia de la Piatra Neamț

Știri

Guvernul României, decizie de ultimă oră după tragedia de la Piatra Neamț

Guvernul României a luat o decizie de ultimă oră în urma producerii tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Premierul Orban a convocat o ședință la Palatul Victoria, duminică dimineață, în urma căreia au fost trasate câteva măsuri. Începând de luni, toate secțiile de Terapie Intensivă de la spitalele din țară vor fi verificate.

Guvernul României, decizie de ultimă oră

De luni, 16 noiembrie 2020, toate secțiile de Terapie Intensivă de la spitalele din România vor fi verificate. Autoritățile încearcă să evite o tragedie ca cea care s-a produs sâmbătă seara la Spitalul Județean Piatra Neamț. Duminică dimineață, la Palatul Victoria a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, șeful IGSU Dan Paul Iamandi și directorul Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Într-o informare de presă, Guvernul a transmis că, în cadrul întâlnirii de lucru au fost analizate intervenția la incendiul din Piatra Neamț și transferul pacienților supraviețuitori. Totodată a fost solicitată colaborarea tuturor instituțiilor abilitate în desfășurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului.

Controale în secțiile ATI din țară

Toate secțiile de Terapie Intensivă din țară vor fi controlate începând de săptămâna viitoare. Controalele vor fi efectuate de echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Ei vor verifica instalațiile din secțiile de Terapie Intensivă, precum și condițiile de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

Amintim faptul că în seara zilei de 14 noiembrie, un incendiu devastator a luat 10 vieți, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Șapte bărbați și trei femei au murit în cumplitul eveniment. Toți erau internați pe Secția de Terapie Intensivă, fiind bolnavi de coronavirus și intubați.

Bilanțul a arătat și câțiva răniți. Medicul de gardă de la ATI a suferit arsuri pe o suprafață de 40% din corp. Sunt arsuri de gradul II și III pe care medicul le-a căpătat în timp ce încerca să salveze pacienții, să îi scoată din salonul cuprins de flăcări.

Bărbatul are 42 de ani și a fost operat azi noapte, la Spitalul Floreasca din Capitală, secția de arși. Duminică dimineață a fost transferat la o clinică din Belgia.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top