Știri

Haos pe ruta feroviară București-Constanța. Pasagerii unui tren, obligați să călătorească în condiții mizere

Pasagerii unui tren plecat din Constanța către București au trecut prin clipe cumplite sâmbătă, fiind nevoiți să aștepte ore bune și să călătorească în condiții improprii.

Răspuns CFR la solicitarea HUFF.RO, în data de 9 ianuarie

Cu privire la această situație, CFR a oferit un punct de vedere pentru huff.ro.

„În data de 07 ianuarie trenul R 8004 a staționat în Fetești pentru intervenție în vederea eliberării liniei de sulurile de zăpadă create din cauza viscolului. Cu scopul de a reduce așteptarea pasagerilor, aceștia au fost transferați în trenul InterRegio 1586. Acest lucru a generat supraaglomerare și condiții de călătorie sub nivelul așteptărilor, situație pentru care ne cerem scuze.”, se arată în răspunsul reprezentanților CFR.

Știre inițială, 7 ianuarie 2017:
Update. ora 23.00: Trenul a ajuns la destinatie cu o întârziere de circa opt ore. Probleme continuă însă la CFR și mâine. Vezi mai multe detalii aici.

Stire inițială

Deși trenul în care se aflau a plecat din Constanța în jurul orei 14.40, oamenii nu au ajuns nici acum la destinație. Mai mult decât atât ei au fost plimbați între trenuri, cu promisiunea că vor ajunge mai repede la București, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Un pasager ne-a relatat, revoltat, despre situația creată.

„În jurul orei 14.41 a plecat un tren din Constanța către București (Regio 8004). La ora 17 mai era un tren Interregio. Când am luat biletul, doamnele de la ghișeu mi-au spus că trenul de la 14 e singurul care pleacă și că nu știu dacă cel interregio va pleca.

La 16.40, trenul în care mă aflam a oprit la Fetești, unde a stat trei ore și jumătate. Ni s-au dat niște sticle cu apă plată și ni s-a spus că nu se știe când va pleca. După o oră sau două, ni s-a spus că va veni trenul Interegio din Constanța și să ne urcăm în el că acela va pleca primul. Ni s-a spus apoi să rămânem aici, după care ni s-a spus să ne urcăm în celălalt”.

După momente bune de incertitudine, majoritatea pasagerilor s-au urcat în trenul Interregio. Doar că…surpriză, trenul în care se aflau inițial a fost cel care a plecat primul.

Pasagerul ne-a relatat că nu știe când va ajunge trenul în care se află acum și că, la momentul transmiterii acestei știri se afla la Ciulnița. El s-a plâns de aglomerația și de condițiile deplorabile în care se află trenul și ne-a trimis câteva poze din care se poate observa mizeria din garnitura feroviară.

Pasagerul ne-a mai spus că oamenilor li s-a cerut să plătească diferența de tarif după ce s-au urcat în Interregio, dar că acest lucru nu s-a mai întâmplat, după ce oamenii au început să facă scandal. El a făcut un apel pentru ca programul Metrorex să se prelungească, pentru ca pasagerii care au suferit de pe urma acestei întârzieri să nu fie nevoiți să meargă cu taxiul până acasă.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-09T17:18:02+02:00 17:18

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More