Connect with us
Hillary Clinton ameninţă China cu rachetele

Știri

Wikileaks: Hillary Clinton ameninţă China cu rachetele

Hillary Clinton a ameninţat Beijingul că va fi încercuit de rachete americane dacă nu intervine în cazul operaţiunilor nucleare pe care le pune la cale Coreea de Nord, pentru a le stopa.

Hillary susţine că statul chinez nu face absolut nimic pentru a opri programul nuclear nord-coreean, notează news.ro. Clinton a făcut aceste dezvăluiri în faţa unor bancheti, într-o discuţie privată, scrie presa de peste Ocean.

Discursul a fost dezvăluit de Wikileaks. Declaraţiile lui Clinton au fost făcute în iunie 2013 în faţa bancherilor de la Goldman Sachs, adică după ce a plecat de la Departamentul de Stat. „Ori îi controlaţi, ori va trebui să ne apărăm”, a avertizat Clinton în respectiva discuţie.

Departamentul de Stat al Americii nu a avut nicio reacţie până în acest moment cu referire la dezvăluirile făcute de Wikileaks, publicaţia care scoate la iveală subteranele politicii.

Alegeri SUA 2016: A doua dezbatere Trump – Clinton. Ce atacuri, dar și ce complimente și-au adus cei doi candidați

Alegeri SUA 2016: Trump reacționează după scandalul privind declarațiile vulgare și îl acuză pe Clinton de viol

Racheta nord-coreenilor pune în pericol Pacificul

Conform e-mail-ului pe care au pus mâna hackerii de la Wikileaks, Clinton a susţinut că Washingtonul nu poate să accepte ca Phenianul să dezvolte o rachetă balistică internaţională capabilă să transporte un focos în miniatură. O astfel de rachetă ameninţă mai multe ţări: Japonia, Coreea de Sud, statul american Hawaii si Coasta de Vest a Americii.

„Vom înconjura China cu rachete de apărare. Ne vom consolida flota în regiune”, a declarat Hillary Clinton, potrivit e-mailului respectiv. „Hai, China, Ori îi controlaţi, ori va trebui să ne apărăm de ei”, se arată în e-mail.

Statele Unite au anunţat în urmă cu câteva luni că intenţionează să mobilizeze un sistem antirachetă Thaad (Terminal High Altitude Area Defense) în Coreea de Sud, în faţa ameninţării continue pe care o reprezintă rachetele Coreei de Nord.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top