Horațiu Moldovan face declarații noi: Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Să nu ne batem joc!

25.05.2020
Horațiu Moldovan face declarații noi: Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Să nu ne batem joc!

18.070 de români au fost testați pozitiv cu noul coronavirus de la data de 26 februarie până în prezent. 11.399 români s-au vindecat până acum în timp de 1.185 au murit. Duminică, pentru prima oară după 8 zile de scădere a cazurilor, au fost raportate mai mult de 200 de noi cazuri. Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății declară ca o singură zi nu este motiv de îngrijorare. Totuși dacă se vor observa aceleași tendințe de creștere a cazurilor în mai multe zile, situația se poate agrava.

Horațiu Moldovan face declarații noi: Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Să nu ne batem joc!

Horațiu Moldovan a vorbit despre măsurile care au fost luate până acum în contextul pandemiei. În opinia sa au fost juste deși în spațiul public se vorbește despre utilitatea acestor măsuri. O mulțime de oameni vin cu „Teoria conspirației” în cadrul căreia carantina a fost o măsură inutilă.

Relaxarea măsurilor vine la pachet cu o serie de riscuri, iar populația trebuie să se protejeze în continuare pentru a nu le vedea realitate. Noile focare apărute chiar dacă izolat, dau autorităților de gândit și putem reveni foarte ușor la vechile măsuri ale stării de urgență. Acesta a declarat următoarele:

„Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți.

Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc.

Este un argument din viață, din fericire moderat,  a fi prudenți în relaxare este esențial. Șitotdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum.”

Comentarii
 • bacteriolog spune:

  masca ar trebui purtata si afara , testele arata ca un vant de 4km/h sau curent de aer duce particulele la 5-6metrii….
  In Slovacia , unde sunt putine infectari , masca se da jos afara numai daca in jurul persoanei nu este nimeni pe o raza de 5metrii.

 • Costica spune:

  Sa crezi tu asta. Romania da balastul rau jos (adica pe voi) si merge mai departe. Gata lasati-o jos ca macane cu covid-ul vostru. Vedeti ce spun medcii legisti Italieni si germani in urma autopsiilor facute. Nu e vorba de nici un virus ci de o bacterie care provoaca o coagulare a singelui pe vasele de singe adica TROMBOZA.

 • Pedro spune:

  Măi istețule ! Ai văzut că noile focare au apărut acolo unde au venit cei din diaspora, în ultimul timp ? Sau poate vrei să te afirmi dar, n-ai cu ce ? Vorba aia, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Rușine.

 • Nelutu spune:

  Cred ca a venit timpul ca populatia sa se revolte si sa-i alunge pe acesti mizerabili,liberali nesimtiti si ostili romanilor si Romaniei!!!

  • Radu spune:

   Pe asta se si mizeaza, ca intotdeauna. Prostie si frica. Prostii sunt creduli. Daca ii si sperii, ai rezolvat problema.

 • Cezarina spune:

  In 3 zile ai venit 68.700 romani din diaspora . Si cati au mai intrat in zilele urmatoare? Cum s-a gestionat venirea lor? Si acum noi trebuie sa suferim? De ce nu i-ati inchis pe ei in case?S-au imprastiat in toata tara si o luam de la inceput!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *