Connect with us
Matrioska-17082015

Știri

Iata istoria celei mai celebre papusi din lume: Matrioska

Vesel colorata, cu ochii mari, papusa Matrioska este simbolul rusesc cunoscut de oamenii din intreaga lume. Afla care este istoria acestei papusi.

Istoria papusii Matrioska a inceput in urma cu 100 de ani intr-o mica localitate din Moscova. Traditia spune ca de Paste in satele din Rusia oamenii obisnuiau sa confectioneze oua din lemn. Ouale erau goale in interior si fiecare dintre ele adapostea inauntru un ou mai mic.

CITESTE SI: AFLĂ DE CE BATEM ÎN LEMN CA SĂ ALUNGĂM GHINIONUL

In Japonia exista o astfel de jucarie asemnatoarea paupusii Matrioska, ce avea chipul unui zeu budist pe nume Fukuruma. Jucaria a fost adusa pentru prima data pe teritoriul Rusiei de catre un calugar in urma cu 130 de ani.

Legenda spune ca un pictor celebru din acea vreme, Serghei Maliutin care locuia in apropierea Moscovei, a vazut jucaria care infatisa zeul budist si a decis sa creeze el una din lemn in forma unei papusi. Asa a aparut prima papusa Matrioska.

Numele papusii provine de la Matriona, nume foarte popular in randul femeilor care locuiau in satele din Rusia. Prima papusa Matrioska infatisa o familie de tarani rusi, o mama cu cei sapte copii.

Papusa Matrioska este confectionata dintr-un anumit tip de lemn precum cel de fag, de de tei sau de mesteacan. In general, o papusa Matrioska este compusa din 3 pana la 24 de alte papusi mai mici.

CITESTE SI: TOP 5 EXPRESII ROMANESTI CELEBRE. UITE DE UNDE VINE ,,A FACE CAPUL CALENDAR”

Lantul de papusi reprezinta ciclul vietii pronind de la papusa mama pana la pruncul infasat.

Sursa foto: radioiasi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top