Connect with us
Noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a pus deja în acțiune o serie de măsuri foarte radicale.

Știri

Igor Dodon începe radicalizarea Moldovei

Noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a pus deja în acțiune o serie de măsuri foarte radicale menite să apropie vecinii de peste Prut, de Moscova. Este știut faptul că Igor Dodon are orientări pro-ruse. Nu de puține ori în cadrul campaniei electorale, Dodon a vorbit despre importanța relațiilor cu Rusia care primează în fața celor cu U.E.

Igor Dodon l-a demis pe Ministrul Apărării pentru vederi unioniste

Un vehement critic al planului de unire cu România, Igor Dodon a început deja să-și ia măsuri de siguranță pentru a preveni un astfel de eveniment. Liderul de la Chișinău a anunțat astăzi, într-o declarație pentru cotidianul timpul.md., că l-a demis din funcție pe Ministrul Apărării. Acesta din urmă a fost acuzat de vederi unioniste, incompatibile cu direcția pe care dorește să o urmeze statul.

„Cu câteva minute în urmă am semnat decretul privind demisia din funcție a ministrului de faimă proastă Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual.”, a declarat Dodon.

„Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO știind foarte bine că sîntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova. El a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste.”, și-a completat intervenția șeful statului moldovean.

Citește și: Președintele moldovean Igor Dodon salută victoria PSD-ului

Igor Dodon a devenit președintele Moldovei în această toamnă, după ce a învins-o, la limită, pe pro-europeana Maia Sandu.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top