Connect with us
bugetul-05082015

Stil

Imparte bugetul lunar cu ajutorul metodei plicului

Modul in care ne gestionam bugetul lunar poate fi un lucru destul de dificil pentru multi dintre noi. Indiferent de cat de multi bani castigam, la sfarsitul lunii in curs ajungem sa ne plangem de lipsa banilor.

Daca te numeri printre persoanele care nu reusesc sa isi gestioneze bugetul lunar asa cum trebuie, poti incerca oricand metoda plicului. Iata de ce anume ai nevoie si cum poti face asta:

CITESTE SI: RITUALURI VECHI CARE TE AJUTA SA CASTIGI MAI MULTI BANI

Pentru inceput, ai nevoie de o foaie de hartie pe care sa iti notezi categoriile pentru care ai nevoie sa iti imparti bugetul lunar. Categoriile pot fi: chirie, rate bancare, alimente, utilitati, taxe, economii.

Imparte banii in plicuri diferite iar pe fiecare plic scrie destinatia banilor. Poti incerca sa folosesti markere in culori diferite pentru fiecare categorie in parte.

Pastreaza plicurile pentru lunile viitoare. Unele dintre ele se vor goli instant, precum cel destinat chiriei, ratelor si intretinerii. Altele vor fi destinate cheltuielior esalonate, precum alimentele sau banii de distractie.

CITESTE SI: AFLĂ CE HOBBY-URI ÎŢI ADUC CÂŞTIGURI ÎN BANI

Incearca sa consumi din fiecare plic fix atat cat ai nevoie, nimic mai mult. Poti scrie pe spatele plicului cati bani mai sunt in el pentru a stii cu exactitate bugetul de care dispui. Este indicat ca in cazul in care ramai cu bani in plicul pentru economii sa ii transferi intr-un cont bancar de economii pentru a nu cheltui din el in alte scopuri.

Sursa foto: koiquestion.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top