Connect with us
În vreme de pandemie avorturile devin interzise de spitale

Știri

În vreme de pandemie avorturile devin interzise de spitale

Ministrul sănătății a declarat marți în mod explicit că vor respecta drepturile femeile, liderul Societății de Obstretică și Ginecologie a declarat că „nimeni nu poate obliga o femeie să nască.” Clinicile publice și private nu vor mai efectua pe timp de pandemie avorturile la cerere.

În vreme de pandemie avorturile devin interzise de spitale

Nelu Tătaru declară:

”Noi ne angajăm să respectăm dreptul femeilor, nimeni nu le va obliga să nască fără voia lor și fiecare situație va fi analizată de la caz la caz. Sigur că femeia care va dori să facă întreruperea de sarcină va semna că știe care sunt riscurile în perioada COVID-19, ne străduim să fie cât mai mici, pentru că e doar o internare de zi, de dimineață până seara”.

În același timp președintele Societății de Obstretică și Ginecologie din România, Radu Vlădăreanu spune:

”Nimeni nu poate obliga o femeie să nască. Și e normal să avem grijă ca prevederile din Starea de Urgență să nu fie interpretate de medici «mai catolici decât Papa» ca impunând restricții suplimentare femeilor.

Încă un efect nedorit al Stării de Urgență

Despre avort toată lumea știe că este un drept al femeii. Legislația în vigoare permite avortul unei sarcini aflată în primele 14 săptămâni. Totuși Codul de deontologie medicală al Colegiului Medicilor permite medicilor să refuze să efectueze această procedură medicală.

Această procedură medicală poate deveni periculoasă și pentru mama care dorește scăparea de o sarcină nedorită. Discrepanța dintre „este permis” și „putem efectua” devine astăzi o realitate frapantă care va schimba viețile multor femei. O mulțime de femei care ar fi apelat la avort o să devină mame chiar dacă nu își doresc asta.

În această perioadă de pandemie drepturile omului devin suspendate excepție făcând cel la viață și interzicerea torturii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat pentru Libertatea că „problema femeilor este serioasă și o tratăm ca atare.” Acesta a negat că Odrinul semnat marți de Raed Arafat pe care și el l-a semnat, avorturile vor deveni neurgente, așadar interzise.

Totul va fi analizat de către medic, la cererea pacientei.”

Conform Libertatea care a sunat la mai multe clinici din capitală verificând ipoteza, nicio clinică nu a acceptat. Astfel avortul la cerere în această perioadă nu este posibil în niciun spital din capitală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top