Connect with us
Fostul episcop de Huși a fost arestat preventiv pentru 30 zile

Știri

Încă un preot este implicat în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huși

Încă o persoană a ieșit la iveală în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huși. Acesta este Sebastian Jitaru, unul dintre cei 3 preoți care l-ar fi șantajat pe fostul episcop de Huși. Acesta a devenit inculpat în acest dosar după ce la început a fost suspect. Află mai multe informații din rândurile de mai jos.

Încă un preot implicat în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huși

Vineri dimineață, 22 mai, în timpul audierilor în dosarul fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă s-a aflat de implicarea încă unui om. Atât Jitaru, cât și Onilă o să fie prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Sebastian Jitaru este un fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huși l-ar fi amenințat pe episcopul de Huși, Corneliu Onilă. Acesta a precizat că deține o înregistrare în care Onilă întretinea relații sexuale cu un alt tânăr preot și pentru a nu face publice imaginile cerea postul de episcop-vicar al Episcopiei Hușilor.

Datorită șantajului, Jitaru a ajuns să fie condamnat și își ispășește pedeapsa în cadrul Penitenciarului Vaslui. Fostul Episcop de Huși, Corneliu Onilă a fost reținut joi, 21 mai, pentru o scurtă perioadă de 24 ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

În timpul verii trecute, procurorii au solicitat redeschiderea dosarului în care Corneliu Onilă care fusese cercetat pentru acte sexuale cu minori. Episcopia Hușilor a declarat într-un comunicat:

„Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top