Connect with us
Incendiu devastator! Flăcări de peste 10 metri la mică distanță de Aeroportul Otopeni, în Balotești

Știri

Incendiu devastator! Flăcări de peste 10 metri la mică distanță de Aeroportul Otopeni, în Balotești. Therme a fost evacuat

Incendiu în Balotești! Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov le recomandă locuitorilor din apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti să rămână în locuinţe.

ACTUALIZARE, 23:07 – Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni nu este afectat de incendiul din Balotești

ACTUALIZARE, 21:27 – Therme a fost evacuat. 1000 de oameni forțați să părăsească parcul acvatic.

ISU Ilfov: Depozitele cuprinse de incendiu la Baloteşti ard generalizat şi sunt aproape prăbuşite. Flăcările au cuprins 5 – 6.000 de metri pătraţi

Cele două depozite cuprinse, marţi seară, de un puternic incendiu în localitatea Baloteşti ard „generalizat” şi sunt prăbuşite în mare proporţie, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov. El a precizat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului. Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că cele două depozite cuprinse de incendiu în localitatea Baloteşti ard „generalizat” şi sunt prăbuşite în mare proporţie.

Acesta a adăugat că la ora actuală fumul nu se mai propagă vertical, ci aleatoriu, din cauza vântului, iar din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate, ale unor recipiente sub presiune.

„Am decis retragerea pompierilor la o distanţă de siguranţă”, a spus Vasile.

Potrivit sursei citate, locuinţele sunt la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o altă hală la aproximativ 70 – 80 de metri distanţă, însă nu există pericol iminent pentru populaţie.

În zonă, fumul este extrem de gros, iar flăcările foarte înalte, ceea ce face intervenţia extrem de dificilă.

Vasile a mai spus că incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 5 – 6.000 de metri pătraţi.

Traficul rutier pe DN 1 se desfăşoară cu dificultate în zona incendiului.

În prezent, la faţa locului intervin 16 autospeciale de stingere.

Pompierii recomandă populaţiei din zonă să rămână în locuinţe.

Doi bărbaţi au primit îngrijiri medicale la faţa locului, unul suferind un atac de panică, iar altul inhalând fum.

De asemenea, pompierii încearcă să limiteze extinderea flăcărilor, în condiţiile în care în zona respectivă sunt mai multe depozite, inclusiv un depozit de medicamente.

Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, zborurile avioanelor nu sunt afectate de incendiu.

Iniţial, la faţa locului au fost trimise cinci autospeciale, iar ulterior au fost suplimentate cu alte câteva autospeciale de stingere şi o autoscară.

Oamenii care se află în apropierea incendiului izbucnit la două depozite din localitatea ilfoveană Baloteşti ar trebui să rămână în locuinţe, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenţie telefonică, că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată şi că locuinţele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

„Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereţii dărâmaţi şi plafonul prăbuşit, şi se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior”, a precizat Daniel Vasile.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice și mobilă, aflate în nordul Capitalei. Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

La ora transmiterii ştirii, la faţa locului acţionează16 autospeciale de stingere. Pompierii acţionează la o distanţă de 50-70 de metri.

Raed Arafat a declarat, marţi seara, că flăcările au cuprins un depozit de mobilă şi un depozit de PET-uri, pe o suprafaţă care depăşeşte 3.000 de metri şi că, până la ora transmiterii ştirii, nu există victime.

Aeroportul „Henri Coandă” din Bucureşti, aflat în apropierea localităţii Baloteşti, acolo unde un puternic incendiu a izbucnit la două depozie, a fost informat asupra direcţiei de propagare a fumului, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit DSU, reprezentanţii aeroportului Henri Coandă din Capitală au fost informaţi privind direcţia de propagare a fumului.

Un incendiu puternic a izbucnit marţi seară la două hale unde se produceau mase plastice și mobilă, aflate în nordul Capitalei.

Focul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

La ora transmiterii ştirii, la faţa locului acţionează16 autospeciale de stingere.

Raed Arafat a declarat, marţi seara, că flăcările au cuprins un depozit de mobilă şi un depozit de PET-uri, pe o suprafaţă care depăşeşete 3.000 de metri şi că, până la ora transmiterii ştirii, nu există victime.

Totodată, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, într-o intervenţie telefonică, că o persoană care se afla într-una dintre imobile a fost evacuată şi că locuinţele cele mai apropiate se află la aproximativ 400-500 de metri, însă propagarea flăcărilor se face pe verticală.

„Una dintre hale este distrusă în totalitate, are pereţii dărâmaţi şi plafonul prăbuşit, şi se aud explozii succesive ale recipientelor sub presiune din interior”, a precizat Daniel Vasile.

Pompierii acţionează la o distanţă de 50-70 de metri.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top