Connect with us
Incendiu în Indonezia. Cel puţin 10 morți, din cauza unui incendiu al unui puţ de petrol ilegal

Știri

Incendiu în Indonezia. Cel puţin 10 morți, din cauza unui incendiu al unui puţ de petrol ilegal

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte câteva zeci au fost rănite în incendiul declanşat miercuri la un puţ de petrol ilegal din vestul Indoneziei.

O scurgere de petrol a provocat un incendiu uriaş în plină noapte, în jurul orelor 01.30 (marţi, 18.30 GMT), distrugând cel puţin trei case, în timp ce pompierii continuau să lupte cu flăcările în cursul dimineţii.

„Focul este în continuare activ şi încă nu a fost stăpânit”, a declarat şeful subdistrictului Ranto Peureulak, Saiful, care nu are nume de familie ca numeroşi indonezieni.

Cel puţin 10 persoane au murit în incendiu şi bilanţul se poate agrava, zeci de persoane fiind rănite, a adăugat el.

Pompierii continuau să toarne apă pentru a încerca să oprească incendiul, izbucnit într-o zonă de locuinţe, cu ajutorul unor angajaţi ai companiei naţionale a petrolului Petramina, echipaţi cu materiale speciale pentru acest gen de incident.

În estul provinciei Aceh sunt numeroase puţuri de petrol exploatate frecvent ilegal de către localnici.

Tot marți au avut loc mai multe atacuri în Pakistan.

Cel puțin șase ofițeri de poliție au fost uciși în atacuri separate asupra forțelor de securitate din orașul Quetta din sud-vestul Pakistanului, potrivit Presstv.com.

Autoritățile au declarat inițial marți că, de asemenea, 15 membri ai forțelor de securitate au fost răniți, după ce trei atacatori au detonat explozivi în rândul polițiștilor și soldaților paramilitari din Quetta, anunță Independent.ng.

Citește și: Incendiu în club în China! 18 persoane au murit și cinci au fost rănite

La rândul lui, șeful poliției provinciale Moazzam, Jah Ansari, a spus că șapte ofițeri de poliție au fost răniți într-un bombardament care viza un camion de poliție.

„… avem o confirmare că șase dintre oficialii noștri de poliție sunt morți”, a spus Ansari.

Citește și: Zeci de copii morți într-un incendiu la mall și zeci de persoane dispărute

Atacul nu a fost revendicat

Doi atacatori au murit, de asemenea, marți, în timp ce încercau un atac cu bombă. Aceștia au fost împușcați de trupe, a declarat oficialul, adăugând că 8 soldați au fost răniți în incident.

Atacul nu a fost încă revendicat, deși militanți legați de grupul terorist al talibanilor, al-Qaeda, și Daesh Takfiri au efectuat atacuri similare în trecut în Quetta, capitala provinciei sud-vest Baluchistan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top